JON SNOW: Kit Harington spiller Jon Snow, en av «Game of Thrones» fansens store yndlinger. Foto: HBO

Game of Thrones
JON SNOW: Kit Harington spiller Jon Snow, en av «Game of Thrones» fansens store yndlinger. Foto: HBO Game of ThronesVis mer

- «Game of Thrones» er et endeløst mareritt

Fansen reagerer på hittil siste eksempel på seriens voldsomme brutalitet.

(Dagbladet): Spoileradvarsel!

Denne artikkelen inneholder avslørende detaljer om hittil siste episode av «Game of Thrones»

Få, om noen, serier har tatt knerten på så mange bærende karakterer som «Game of Thrones». Men i niende, og nest siste, avsnitt av sesong fem satt serien trolig ny bestenotering hva portrettering av menneskelig råskap gjelder.

Kong Stannis, desperat etter å innta jerntronen i King's Landing, brenner sin egen datter på bålet som et offer for å blidgjøre gudene og gi ham større krigslykke. 

Sekunder tidligere spør Shireen naivt sin far Stannis om hun kan hjelpe ham vinne krigen, uten å vite hva slags hjelp kongen er ute etter. Tv-seerne fikk ikke se den lille jenta brenne opp, men skrikene og det iskalde ansiktsuttrykket på faren var trolig mer enn nok.

Twitter-raseri Reaksjonene på sosiale medier var voldsomme også under den den beryktede «Red Wedding»-episoden, men mange av fansen virker til å mene at serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss nå har dratt drapsstrikken for langt.

De to har tatt igjen George R. R. Martin-bøkene serien tar utgangspunkt i, og står i større grad enn tidligere fritt til å styre tv-seriens utvikling.

«Denne serien er et endeløst mareritt» tvitrer Yahoo TV.

«Har Dan og David lyst til å miste alle sine seere?» spør en betutta fan.

Bortforklaringer Serieskaperne hevder det var forfatter George R. R. Martin som fortalte dem at han planlegger å drepe unge Shireen også i bøkene, slik at de trygt kunne gjøre det samme i tv-serien.

- Da George først fortalte oss om dette så jeg på Dan og tenkte at dette var grusomt, men bra for historiefortellinga. Det har vært så mye snakk om makta som ligger i kongelig blod og det leder til at Shireen til slutt ofres på bålet, sier David Benioff ifølge nettstedet zap2it.com.

Forsøket på å betrygge fansen med at drapet på Shireen står i stil til forfatter Martins ønsker falt ikke i godt hos mange «Game of Thrones»-fans.

De mener serieskaperne ikke bare har servert dem et stykke hårreisende fjernsyn, men nå også avslørt for mye av Martins kommende bøker i fantasy-sagaen. 

Martin har tidligere lovet fansen at en ny bok i serien skal være klar før sesong 6 av «Game of Thrones» står ferdig.

Tiende og siste episode av «Game of Thrones» sesong 5 sendes på HBO natt til mandag norsk tid.