«Game of Thrones»-fansen må smøre seg med tålmodighet

Ingen planer for utgivelse av ny bok i 2015.

VENTETID: Forfatter George R.R. Martin kommer ikke til å gi ut ny «Game of Thrones»-bok i år. Foto: Scanpix
VENTETID: Forfatter George R.R. Martin kommer ikke til å gi ut ny «Game of Thrones»-bok i år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble en splitter ny trailer til den nye og femte sesongen av HBO-serien «Game of Thrones» offentliggjort. Og de som hadde gledet seg til den sjette boka i serien, må nok vente en stund.

George RR. Martin, som er mannen bak bøkene tv-suksessen er basert på, kommer sannsynligvis ikke til å utgis i løpet av 2015, skriver The Guardian. Forfatteren har tidligere uttalt at han merker presset om å få boka ferdig.

Martins utgiver i forlaget HarperCollins, Jane Johnson, har ifølge avisa uttalt at ikke står på planen i år.

- Jeg har ingen informasjon når den kommer. Dette er komplekse bøker, som krever enorme mengder konsentrasjon til å skrive. Fans burde virkelig sette pris på at bare en av disse bøkene alene tilsvarer to eller tre romaner av andre forfattere, sier Johnson.

Gir ut antologi Den sjette boka i serien, «The Winds of Winter», har Martin jobbet med i over to år. I tillegg er det planlagt iallfall en sjuende bok - «Dreams of Spring». Med én sesong i året ligger tv-serien «Game of Thrones» foreløpig an til å ta igjen bøkene, med femte sesong i 2015 og sjette i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.