Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-fansen må smøre seg med tålmodighet

Ingen planer for utgivelse av ny bok i 2015.

VENTETID: Forfatter George R.R. Martin kommer ikke til å gi ut ny «Game of Thrones»-bok i år. Foto: Scanpix
VENTETID: Forfatter George R.R. Martin kommer ikke til å gi ut ny «Game of Thrones»-bok i år. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag ble en splitter ny trailer til den nye og femte sesongen av HBO-serien «Game of Thrones» offentliggjort. Og de som hadde gledet seg til den sjette boka i serien, må nok vente en stund.

George RR. Martin, som er mannen bak bøkene tv-suksessen er basert på, kommer sannsynligvis ikke til å utgis i løpet av 2015, skriver The Guardian. Forfatteren har tidligere uttalt at han merker presset om å få boka ferdig.

Martins utgiver i forlaget HarperCollins, Jane Johnson, har ifølge avisa uttalt at ikke står på planen i år.

- Jeg har ingen informasjon når den kommer. Dette er komplekse bøker, som krever enorme mengder konsentrasjon til å skrive. Fans burde virkelig sette pris på at bare en av disse bøkene alene tilsvarer to eller tre romaner av andre forfattere, sier Johnson.

Gir ut antologi Den sjette boka i serien, «The Winds of Winter», har Martin jobbet med i over to år. I tillegg er det planlagt iallfall en sjuende bok - «Dreams of Spring». Med én sesong i året ligger tv-serien «Game of Thrones» foreløpig an til å ta igjen bøkene, med femte sesong i 2015 og sjette i 2016.

Ifølge Johnson kan fansen trøste seg med en illustrert antologi, med tre noveller som alle er lagt til Westeros. Denne skal etter all sannsynlighet gis ut i oktober. Johnson sier til The Guardian at tekstene vil gi små hint om hva som kommer til å skje videre.

Forrige bok «A Dance With Dragons», ble utgitt i 2011.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling