«Game of Thrones» får maks tre-fire sesonger til

Tv-serien kan bli fullført før bøkene.

(Filtermagasin.no): Ingenting varer evig - heller ikke «Game of Thrones». Så at serien får en slutt en gang, kommer vel knapt som noen overraskelse.

Likevel har serieskaperne hatt en utfordring helt fra starten av: Forfatter George R.R. Martin (65) bruker fryktelig lang tid på skrive bøkene serien er basert på.

Hele seks år tok det mellom bok fire og fem, og den sjette og nest siste boka i serien - titulert «The Winds of Winter» - kommer tidligst til neste år.

Dermed kommer serien trolig til å ta igjen bøkene på et tidspunkt. Og hva gjør HBO da?

Vet hvordan det ender Dette problemet adresserer serieskaperne David Benioff og David Weiss i den nyeste utgaven av Vanity Fair, som er på gata nå.

Her forteller Benioff og Weiss at de - for å være på den sikre siden - satte seg ned med Martin i en hel uke i fjor, for å få forfatteren til å fortelle hvordan han ser for seg at historien kommer til å ende.

- Hvis man vet slutten er det også enklere å gjøre grunnarbeidet. Så vi ønsket å vite hvordan det hele skulle ende - vi ønsket å forberede oss. Derfor satte vi oss sammen med ham, og gikk gjennom skjebnen til hver enkelt karakter, forteller Benioff.

Håpet er fremdeles å publisere bøkene før serien fullføres, men for øyeblikket virker ikke det særlig realistisk.

Martin har planlagt totalt sju bøker (de to siste bøkene i serien skal visstnok bli på over 1500 manussider), og holder han samme tempo som tidligere vil bokserien først være ferdig tidligst i 2020. Da vil Martin være 72 år gammel.

Vil ikke melke suksessen Så lang tid virker det ikke som om HBO har. Til Vanity Fair sier Benioff og Weiss at de tror det er seriens død om den bare fortsetter i det uendelige.

- Vi skal ikke fortsette med serien bare fordi vi kan, sier David Weiss til Vanity Fair.

Han sier de ønsker å runde av etter sju eller åtte sesonger (den kommende sesongen er den fjerde i serien), og hvis HBO holder samme tempo som tidligere vil man da sette strek i 2017/2018.

- Hvis vi bestemte oss for å melke suksessen, hvis vi ga etter for det, ville vi trolig ødelagt alt, sier han til magasinet.

Frustrerer fansen George R.R. Martins forsiktige skrivetempo har vært til stor frustrasjon for fansen i lang tid nå.

Likevel har forfatteren brukt tid på mye annet enn bokskriving de siste par årene - blant annet jobber han med utviklingen av flere nye prosjekter for HBO.

Han er også tett involvert i produksjonen av tv-serien - blant annet har han skrevet den andre episoden i den kommende fjerdesesongen, titulert «The Lion and the Rose»

Sesong fire av «Game of Thrones», som i hovedsak er basert på andre halvdel av tredjeboka «A Storm of Swords», starter opp på C More, Filmnet og HBO Nordic 7. april.

Denne artikkelen er tidligere publisert av film- og tv-bloggen Filter.