Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-forfatter forsinket med ny bok: - Jeg feilet

Etter planen skulle «The Winds of Winter» treffe bokhandlene før den nye sesongen av «Game of Thrones» sendes på tv. Slik blir det ikke.

SKUFFET OVER SEG SELV: Etter å ha overskridet flere deadlines erkjenner «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin at sjette bok i «A Song of Ice and Fire»-serien ikke vil være ferdig før sjette sesong av tv-serien lanseres. - Ingen er mer skuffet enn meg selv, skriver forfatteren på sin blogg. Foto: Scanpix
SKUFFET OVER SEG SELV: Etter å ha overskridet flere deadlines erkjenner «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin at sjette bok i «A Song of Ice and Fire»-serien ikke vil være ferdig før sjette sesong av tv-serien lanseres. - Ingen er mer skuffet enn meg selv, skriver forfatteren på sin blogg. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I et blogginnlegg publisert lørdag skriver «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin at han har misset flere tidsfrister for når sjette bok i det populære fantasy-universet skulle være ferdig.

Nyttårsaften gikk foreløpig siste deadline-tog.

Dermed vil fansen for første gang få se en ny sesong av HBO-serien «Game of Thrones» før de kan lese boka som har dannet grunnlaget for serien, skriver The Guardian.

Forrige bok, «A Dance with Dragons», ble lansert i 2011.

- Ikke ferdig I blogginnlegget skriver suksessforfatteren at både forlaget, hans agenter, oversettere og HBO er skuffet over at «The Winds of Winter» ikke er ferdigstilt ennå, men at ingen er mer skuffet enn ham selv:

«I flere måneder har mitt største ønske vært å kunne si «Jeg har fullført og levert THE WINDS OF WINTER» på eller før den siste dagen i 2015.» Men boka er ikke ferdig.»

Videre skriver Martin at det ikke er sannsynlig at boka er ferdig i morgen eller neste uke.

Samtidig røper han at «hundrevis av sider og dusiner av kapitler» er skrevet - men at mye gjenstår.

«Jeg er fortsatt flere måneder unna... og det er hvis skrivingen går bra.»

Den etterlengtede sjette sesongen av «Game of Thrones» er ventet i april.

I august i fjor skrev Dagbladet at Martin hadde fått nok av tidspresset fra serien.

Fikk ny tidsfrist Forfatteren skriver i det ferske blogginnlegget at han opprinnelig skulle være ferdig med boka til halloween for å at den skulle bli lansert før tv-serien. Men i august måtte han erkjenne at det ikke kom til å skje - noe som gjorde ham dypt deprimert.

Martin møtte stor forståelse fra sine forleggere og redaktører, som la til rette for en ny tidsfrist: Nyttårsaften.

Men heller ikke da kalenderen viste 1. januar 2016 var et endelig manuskript klart.

«Boka er ikke ferdig, ikke levert. Ingen ord kan endre det. Jeg lover dere at jeg prøvde. Jeg feilet.», skriver Martin.

Forfatteren utdyper at han aldri har respondert bra på tidsfrister, og at han ikke kommer til å sette en ny tidsfrist for når boka skal være ferdig.

«Boka vil bli fullført når den er fullført. Og den vil bli så god som jeg overhodet kan gjøre den.»

Det er knyttet stor spenning til den sjette sesongen av «Game of Thrones».

En sentral karakter som tilsynelatende ble drept på slutten av forrige sesong har vært gjenstand for ville fan-teorier. Fasiten får vi i april.  

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media