FERSKE BILDER: HBO viser de første bildene fra den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones», som har premiere i 2019. Video: HBO Vis mer

«Game of Thrones»

«Game of Thrones»-forfatter med hint om siste sesong i ny bok

Avslører nye detaljer.

Fans har ventet utålmodig på den sjette boka i forfatter George R.R. Martins serie «A song of Ice and Fire», eller «En sang om is og ild».

Bokserien er utgangspunktet for verdens største tv-serie, HBO-serien «Game of Thrones». Siste bok i serien kom i 2011.

Skuffelsen var derfor stor da forfatteren annonserte at han kom med en annen bok først, «Fire and blood».

Nå nærmer utgivelsen av «Fire and blood» den 20. november seg, og forfatteren har lagt ut et bokutdrag på sin egen hjemmeside. Slik beskrev han det på Twitter:

I utdraget kan fansen få en forsmak på boka.

Utdraget har implikasjoner for den åttende og aller siste sesongen av «Game of Thrones» som skal komme neste år, skriver Hollywood Reporter.

Boka tar for seg forhistorien til et av de sentrale maktdynastiene i både bok- og tv-serien, Targaryen-familien.

Glimt av fortida

Den tar utgangspunkt i Alysanne Targaryen, kone og søster av den fjerde Targaryen-kongen, Jaehaerys I.

Utdraget nevner naturligvis ikke Jon Snow (Kit Harington) eller Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), siden handlingen foregår flere århundrer før de blir født.

Men handlingen gir hint om hva tv-seere kan vente seg:

POPULÆRE: Emilia Clarke som spiller Daenerys Targaryen og Kit Harington som Jon Snow i HBO-serien «Game of Thrones» Foto: HBO via AP
POPULÆRE: Emilia Clarke som spiller Daenerys Targaryen og Kit Harington som Jon Snow i HBO-serien «Game of Thrones» Foto: HBO via AP Vis mer

Den gir et glimt inn i hvordan livet kan se ut når Daenerys Targaryen kommer til Winterfell, eller Vinterfall på norsk, for første gang i neste sesong.

Hun har ennå ikke besøkt hovedsetet for Stark-familien. Det har derimot hennes stammor Alysanne Targaryen.

Utdraget tar for seg hvordan Alysanne Targaryen for første gang tar kontakt med medlemmer av Stark-familien. Det viser hvordan hun ser forbi den kalde fasaden deres og oppdager varmen under.

Videre viser utdraget hvordan Alysanne Targaryen organiserer en egen samling for kvinner, noe som tidligere har vært uhørt.

I utdraget kommer også en skremmende beskrivelse av det som ligger utenfor veggen mot nord, der zombiene, «the white walkers» venter.

Venter utålmodig

Fansens meninger om utgivelsen er delte på Twitter.

En kvinne er sier på Twitter at hun er takknemlig for boka, og at hun gleder seg veldig til å sette seg under teppet og kose seg med boka i november.

Mens andre fortvilte og etterspør ei ny bok i «A song of Ice and Fire».

Det siste som kom i serien var «A Dance with Dragons», som ble utgitt i 2011.

- Jeg leser ikke et ord av arbeidet ditt før du viser at du kan avslutte serien, skriver en Twitter-bruker.

I åra etter siste bok har forfatteren George R. R Martin fortalt om at han arbeider med «Winds of Winter», den sjette av totalt sju bøker i bokserien, en rekke ganger, og utsatt lanseringsdatoen like mange ganger.

Det har resultert i at handlingen i tv-serien, som teller sju sesonger, nå befinner seg langt foran handlingen til bøkene til R.R. Martin.