VINNER: En stolt George R. R. Martin under den 70. Emmy-utdelingen, hvor «Game of Thrones» tok prisen for beste dramaserie. Foto: NTB Scanpix.
VINNER: En stolt George R. R. Martin under den 70. Emmy-utdelingen, hvor «Game of Thrones» tok prisen for beste dramaserie. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

George R. R. Martin

«Game of Thrones»-forfatteren droppet innspillingsbesøk for å skrive

- Jeg jobber med saken.

George Raymond Richard Martin, forfatteren av bøkene bak HBOs suksesserie «Game of Thrones», skriver i disse dager på den sjette av sju planlagte bind i den bestselgende fantasy-romanserien «A Song of Ice and Fire».

Ifølge The Hollywood Reporter tar skrivinga så mye av 70-åringens tid at han lot være å besøke settet under innspillingen av seriens sjuende sesong.

- Å være på settet er gøy, men det er egentlig ingenting for meg å gjøre der. Så i stedet for å dra til Kroatia, eller Spania, Belfast eller Nord-Irland, ble jeg heller hjemme. Jeg har fortsatt to bøker igjen å skrive, sier han.

- Treig

Den sjette boka i den vanvittig populære bokserien har tittelen «The Winds of Winter». Både den og den sjuende boka, «A Dream of Spring», ligger an til å bli mursteiner på opptil 1500 sider hver.

- Jeg jobber med saken, og jeg skulle ønske jeg var ferdig for fire år siden, men jeg er treig og boka er veldig komplisert. Dessuten er det mange distraksjoner der ute, sier han til The Hollywood Reporter.

Distraksjonene inkluderer blant annet HBOs Emmy-etterfest. Der ble 70-åringene sett i festhumør til langt etter midnatt, etter at «Game of Thrones» vant priser i kategorien «Beste dramaserie».

Skrev ny bok

I april tok Martin til bloggen sin for å fortelle fansen at «The Winds of Winter» ikke kommer til å komme ut i 2018. Imidlertid kommer en annen bok i «Game of Thrones»-universet ut 20. november. Dette meldte blant annet The Guardian.

«Fire & Blood», en nett liten sak på 989 sider, forteller historien til Targaryen-dynastiet, og foregår 300 år før handlingen i «A Song of Ice and Fire» og «Game of Thrones»-serien.

På bloggen sin omtalte Martin boka som sin «GRRMarillion (eller i det minste den første halvdelen av den», en referanse til J.R.R. Tolkiens verk «Silmarillion», som er en forhistorie til de mer kjente «Ringenes herre» og «Hobbiten».

Det nærmeste man kommer en lanseringsdato for «Winds of Winter» er altså det vage estimatet 2019. Siste sesong av tv-serien «Game of Thrones» er ventet våren 2019, men HBO er allerede i planleggingsfasen for en rekke spin-off-konsepter i åra etter den originale tv-serien avsluttes.

Dermed må fansen vente videre på den lenge etterlengtede vinteren.