Game of Thrones-forfatteren røper hvordan Jerntronen egentlig skulle se ut

Denne er pusete i forhold.

DYSTERT SKUE: Kong Joffrey er ingen koselig kar, verken i bøkene eller TV-serien Game of Thrones. Og tronen han sitter på er ikke noe mer koselig. Men nå forteller George R.R. Martin at tronen han har i hodet sitt ser langt verre ut enn den som er på TV. Foto: HBO / NRK
DYSTERT SKUE: Kong Joffrey er ingen koselig kar, verken i bøkene eller TV-serien Game of Thrones. Og tronen han sitter på er ikke noe mer koselig. Men nå forteller George R.R. Martin at tronen han har i hodet sitt ser langt verre ut enn den som er på TV. Foto: HBO / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Synes du Jerntronen, slik den blir framstilt i TV-serien «Game of Thrones», er et skremmende syn? Det gjør ikke forfatter George R.R. Martin.

Jerntronen, slik han forestiller seg den når han skriver bøkene, er en god del mer ubehagelig å sitte på.

Nytt maleri I George R.R. Martins bøker og TV-serien fra HBO er dette tronstolen til kongen over de sju kongeriker, med andre ord tronen alle sloss om. Den skal være smidd av sverdene til tronens fiender, og ha så mange spisse kanter at enkelte av kongene har gått blødende til sengs etter å ha sittet på den.

HBOs framstilling av tronen har blitt et svært kjent syn, etter blant annet å ha blitt brukt på uttallige reklameplakater for TV-serien.

Mandag postet Martin et bilde av et nytt maleri på bloggen sin. Maleriet er laget av kunstneren Marc Simonetti, og skal trykkes i det kommende Game of Thrones-leksikonet «The World of Ice and Fire».

Slik, forteller Martin, er det tronen egentlig skulle sett ut. I alle fall er dette det nærmeste noen kunstner har kommet til å gjenskape bildet forfatteren har i hodet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer