Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Game of Thrones:

«Game of Thrones»-forfatter: 
- Tror neste bok kommer i år

Den etterlengtede boken kan snart være i bokhyllene. 

FANTASY-SERIE: Suksess-serien «Game of Thrones» er bygget på bokserien «En sang om is og ild». Nå sier forfatteren at han tror den neste boken i serien, «Winds of Winter» kommer ut i år. Foto: HBO
FANTASY-SERIE: Suksess-serien «Game of Thrones» er bygget på bokserien «En sang om is og ild». Nå sier forfatteren at han tror den neste boken i serien, «Winds of Winter» kommer ut i år. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden forrige bok i serien «En sang om is og ild» kom ut i 2011, har fansen ventet spent på neste bok.

Den populære TV-serien «Game of Thrones» er bygget på denne bokserien, og det er gått et år siden forfatter George R.R. Martin ga et konkret anslag om når den neste boken, «Winds of Winter», kommer ut. Men nå har han brutt tausheten, skriver Business Insider.

Etter at en fan kommenterte under en bloggpost, og spurte om han ikke kunne gi en eller annen oppdatering, ga Martin dette svaret:

- Ikke ferdig ennå, men jeg har gjort fremskritt. Men ikke så mye som jeg håpet på for et år siden, da jeg trodde jeg ville være ferdig nå. Jeg tror den vil komme ut dette året. (Men hey, jeg trodde det samme i fjor), skriver Martin.

Omskriver mye

I januar i fjor skrev Martin i en blogpost at han var måneder unna en utgivelse.

- Det er mye som er skrevet. Hundrevis av sider, en rekke kapitler. (...) Men det er fortsatt mye igjen å skrive. Jeg er fortsatt måneder unna, og det er hvis skrivingen går bra. Jeg har fortsatt flere kapitler igjen å skrive, så klart... men også omskriving, skrev Martin.

Han fortsatte med å forklare at han alltid omskriver mye, noen ganger kun finpussing, andre ganger store omstruktureringer.

- Slutten blir bittersøt

I desember lettet forfatteren også på sløret om hvordan hele bokserien vil ende.

Til deltakere ved den internasjonale bokmessen i Guadalajara i Mexico, sa han at avslutningen på hele fantasy-sagaen ikke bare vil ende godt, skriver The Telegraph.

- Jeg skal ikke fortelle dere hvordan jeg skal avslutte boken min, men jeg tror at smaken av det hele vil være like mye bittersøtt som lykkelig, sa Martin.

Veldig mørke steder

Det er ventet at det vil bli til sammen syv bøker, og den neste boken «Winds of Winter», blir nummer seks.

Under bokmessen fortalte Martin at det ikke blir noen lystig bok.

- Det er mange mørke kapitler i boken, som jeg skriver på nå. Den heter «The Winds of Winter», og jeg har fortalt dere i 20 år at vinteren kommer. Vinteren er tiden da alle ting dør, og kulde og is og mørke fyller verden, så det blir ikke den lykkelige «god-følelse-historien» folk kanskje håper på. Noen av karakterene er på veldig mørke steder, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!