- «Game of Thrones» i verdensrommet

Nordmannen som skrev «Iron Man» står bak ambisiøs ny tv-serie.

- EPISK SKALA: Bokserien «The Expanse» gjøres til tv-serie, som kanalen Syfy kaller sin mest ambisiøse noensinne. Som forfatter og produsent finner vi norske Haakon Østby, med samarbeidspartner Mark Fergus. Bildet er fra omslaget på bok to i serien, «Caliban's War».
- EPISK SKALA: Bokserien «The Expanse» gjøres til tv-serie, som kanalen Syfy kaller sin mest ambisiøse noensinne. Som forfatter og produsent finner vi norske Haakon Østby, med samarbeidspartner Mark Fergus. Bildet er fra omslaget på bok to i serien, «Caliban's War». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «Iron Man» og «Children of Men». Foruten å være knallgode, treffsikre actionfilmer med mer enn et snev av science fiction, har de til felles at de er skrevet av forfatterduoen Mark Fergus og norske Haakon «Hawk» Østby.

Nå har duoen fått grønt lys for et prosjekt som potensielt kan kile meg på akkurat de rette plassene: Syfy har ifølge Deadline.com bestilt ti episoder av «The Expanse», en romopera i tradisjonen etter «Star Wars», «Firefly» og «Battlestar Galactica». Sistnevnte gikk på samme kanal.

Tv-kanalen klinker attpåtil til og kaller serien for deres «mest ambisiøse prosjekt noensinne».

Får skryt av «Game of Thrones»-forfatteren Fergus og Østby har tilpasset manus etter bokserien med samme navn, skrevet av James S. A. Corey (et pseudonym for Daniel Abraham og Ty Franck).

Den første boka, «Leviathan Wakes», ble i 2012 nominert til Hugo-prisen (som veier tungt i science fiction og fantasy-kretsene), og har fått skryt av selveste «Game of Thrones»-pappaen George R.R. Martin.

Kanskje ikke rart at man allerede frister med «The Expanse» som et slags «Game of Thrones i verdensrommet»?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer