INSPIRASJON: Mannen bak universet i «Game of Thrones» forteller at han vil hente inspirasjon til avslutnen fra den kanskje største fantasy-forfatteren gjennom tidene. Foto: MATTSSON STEFAN  / AFTONBLADET / IBL / NTB SCANPIX
INSPIRASJON: Mannen bak universet i «Game of Thrones» forteller at han vil hente inspirasjon til avslutnen fra den kanskje største fantasy-forfatteren gjennom tidene. Foto: MATTSSON STEFAN / AFTONBLADET / IBL / NTB SCANPIXVis mer

«Game of Thrones»­-karakterene dør som fluer. Nå løfter forfatteren på sløret om hvordan det hele ender

Henter inspirasjon fra en av de største.

(Dagbladet): Etter at fem sesonger er unnagjort i det fiktive universet til George R.R. Martin, er det en ting som raskt blir klart. Det er livsfarlig å oppholde seg i Westeros.

Boka og TV-seriens hovedpersoner har bukket under på rekke og rad, og det har naturligvis fått folk til å undre - hvordan skal det hele ende? Hvem sitter igjen til slutt?

Mannen med den karakteristiske lua, og det vel så markante skjegget, vil naturlig nok ikke fortelle hvem som igjen går seirende ut av de blodige tumultene om Jerntronen, men løfter likevel litt på sløret om hva slags slutt han ser for seg.

Har du ikke sett serien eller lest bøkene og vil beholde spenningen? Stopp her:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tolkien I et intervju med Observer forteller han at han ennå ikke har skrevet slutten, men at han vet hvor han vil hente inspirasjon - JRR Tolkiens episke mesterverk og målestokken for all seinere fantasylitteratur: «Ringenes herre».

- Det er ingen hemmelighet at Tolkien har hatt en voldsom innflytelse på meg, og jeg elsker hvordan han avsluttet «Ringenes herre». Det ender med seier, men det er en seier med en bitter ettersmak, sier han.

Han forteller videre at han ikke ser for seg en avslutning med en voldsom apokalypse, men det er sannsynligvis i overkant overmodig å håpe på en klassisk «... og så levde de lykkelig alle sine dager».

Han mener avslutningen på Ringenes herre er noe av det som gjør boka så god, og her avviker den noe fra filmene. Hobbitene returnerer til et hjem som er herjet av krig, og hovedkarakteren selv plages av alt han har vært igjennom.

- Frodo blir aldri hel igjen. Jeg skjønte ikke avslutninga da jeg leste den for første gang da jeg var 13. Jeg tenkte: «Hvorfor er dette her? Historien er jo over?». Men hver gang jeg leser det skjønner jeg hvor briljant det er. Alt jeg kan si er at det er den tonen jeg kommer til å sikte meg inn på. Hvorvidt jeg klarer å oppnå den er det derimot opp til leserne mine å bedømme, sier Martin.

Retur? Det første av de virkelige sjokkerende dødsfallene var henrettelsen av karakteren Eddard «Ned» Stark, spilt av Sean Bean, allerede i den første sesongen.

Men i går ble det klart at det kan det se ut som om de håpefulle tilhengerne kan få et gjensyn med karakteren hvis familie sakte, men sikkert har blitt utslettet.

Om enn i en noe yngre utgave.

Den forrige sesongen var den første der serieskaperne benyttet seg av et tilbakeblikk der man kunne se en ung Cersei Lannister besøke en spåkone sammen med en venninne. Det ser ut som om den trenden er i ferd med å fortsette.

Nettstedet Watchers on the Wall, som er kjent for å ha god innsikt i hva som foregår i kulissene på settet, siterer «troverdige kilder» på at 13 år gamle Sebastian Croft fått æren av å spille Ned Stark. 

Også filmdatabasen IMDB samt troverdige Independent og International Business Times omtaler nyheten.

Unggutten har først og fremst opparbeidet seg et navn som teaterskuespiller, og har rukket å vise seg fram i roller i «Oliver» og «Adrian Moles hemmelige dagbok», samt oppsetninger av både «Matilda» og «Les Miserable» på Londons West End.