VANT EMMY: I 2015 vant Bryan Cogman en Emmy for arbeidet sitt på «Game of Thrones». Foto: NTB scanpix / Ndreas Branch / Patrick McMullan
<div><br></div>
VANT EMMY: I 2015 vant Bryan Cogman en Emmy for arbeidet sitt på «Game of Thrones». Foto: NTB scanpix / Ndreas Branch / Patrick McMullan

Vis mer

«Game of Thrones»-manusforfatter avslører «Breaking Bad»-kobling

På bordell.


Om du ikke har sett første episode i femte sesong av «Game of Thrones» ennå bør du antagelig la være å lese denne saken. Kanskje lager du deg i stedet en god kopp med te?

BELFAST (Dagbladet): «Game of Thrones» er en intens serie å spille inn.

Likevel later manusforfatter og med-produsent Bryan Cogman til å trives med stålfokuset på å styre storproduksjonen sammen med serieskaperne D.B. Weiss og David Benioff.

- Problemet mitt er at om du spør meg om hva som helst ellers som foregår i verden har jeg ikke peilig, sier Cogman når Dagbladet Magasinet besøker settet sammen med et knippe internasjonale journalister.

- Det er ulempen.

Ifølge Cogman rekker han og kollegene hans likevel å ta en titt på konkurrentene i tv-ruta nå og da.

- Det er ikke sånn at vi kjenner på konkurranseinstinktet, men vi referer gjerne andre tv-serier. For eksempel er «Breaking Bad» en serie vi ofte har prata om, den gikk mot slutten mens vi satt og skrev manus.

«Hvem er han fyren?»

Cogman trekker frem en scene i den første episoden av femte sesong hvor man møter White Rat, en soldat i hæren av de Usværtede som ikke har vært sett i serien tidligere.

- Da tenker du «hvem er han fyren?»

Mer fra Westeros? På DB+ finner du hele Magasinets omfattende «Game of Thrones»-spesial, hvor du kan få et glimt bak kulissene og høre mer fra både Bryan Cogman, Lena Headey og de andre skuespillerne i serien.

Soldaten finner etter hvert veien inn på et bordell, hvor han ender med å bli drept.

- Dette er det vi kaller en «Breaking Bad»-greie, fordi de ofte starta med en rollefigur du aldri hadde sett før og som du ble skikkelig engasjert i, før den egentlige fortellingen startet fem minutter ut i episoden.

Nakenhet og sex

White Rats bordellbesøk er langt fra det eneste i serien - «Game of Thrones» får ofte mye oppmerksomhet for mengden nakenhet og sex som flimrer over skjermen i løpet av en episode.

- Nakenheten er bare noe som skjer naturlig, enten føles det riktig i en scene eller så gjør det ikke det, sier Cogman.

- Men det er jo ikke sånn at vi setter oss ned og tenker «oi, vi har ikke vist pupper i de siste to episodene». Det funker bare ikke sånn.

Slik sett mener han det ikke er noen forskjell på avgjørelsene om nakenhet og andre ting, som for eksempel om man viser et hode som kappes av i blodig detalj eller velger å klippe til neste scene.

- Og så er det selvsagt ikke bare manusforfatterens avgjørelse, det er også regissøren og skuespilleren og hva de er mest komfortable med. Vi tenker ikke på dette på langt nær så mye som andre gjør. Det er en del av livet, og av fortellingen.