FERSKE BILDER: Den første traileren for den syvende sesongen av Game of Thrones er her. I det 90 sekunder lange klippet ser man nærklipp av Daenerys, Jon Snow, and Cersei Lannister - mye øyeepler, og noen andre hint. Video: Game of Thrones via YouTube Vis mer

«Game of Thrones» sesong 7:

«Game of Thrones» nærmer seg slutten. Nå kommer HBO med gladnyhet til fansen

Ikke sikkert vi har sett det siste av Westeros.

(Dagbladet): Etter flere måneders spekulasjoner, sørget HBO for å helle iskaldt vann i blodet på «Game of Thrones»-fansen da de i fjor sommer bekreftet at den åttende sesongen av den populære serien blir den siste.

Ett år seinere, etter like mye spekulasjon, kommer nå HBO med en nyhet som kan bidra til å varme opp blodet til de ivrigste TV-titterne igjen. Ifølge The Guardian har nemlig HBO nå bekreftet at de jobber med flere mulige spinoff-serier til den enorme TV-suksessen.

En talsperson for HBO bekrefter at «Game of Thrones»-skaperen George RR. Martin jobber med flere andre manusforfattere, som sammen skal komme opp med idéer til mulige spinoff-serier, skriver avisa.

- Vi kommer til å bruke så lang, eller så kort tid som tekstforfatterne behøver. Som med alt annet vi lager, så kommer vi til å vurdere hva vi faktisk har når manuset er levert, sier en talsperson for HBO, ifølge The Guardian.

New York Times skriver at HBO har hyret fire manusforfattere:

  • Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island)
  • Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman og X-Men)
  • Brian Helgeland (Mystic River, L.A. Confidential)
  • Carly Way (Mad Men, The Leftovers)

De eventuelle spinoffseriene vil ha samme produsenter som «Game of Thrones», Dan Weiss og David Benioff.

Dersom alt går etter planen, vil det tidligst komme episoder fra en spinoff-serie i 2019, skriver New York Times.

Uavhengig av om arbeidet ender med en spinoff-serie, er det er uansett ikke helt klart for å starte sorgprosessen enda. Millioner av tilhengere kan nemlig se fram til den sjuende og nest siste sesongen av «Game of Thrones», som har fått premieredato 16. juli.

Hintet om spinoff

VILLMANN: Se hva som skjedde da Kristofer Hivju fikk Game of Thrones-isøksene sine tilbake. Video: Håkon Eikesdal Vis mer

Det var innholdssjef i HBO, Casey Bloys, som knuste mange fanhjerter da han formidlet budskapet om at «Game of Thrones» nærmet seg slutten på en pressekonferanse i fjor sommer.

- Jeg tror at D.B. Weiss og David Benioff («Game of Thrones»-produsentene, journ. anm.) har en veldig spesifikk plan for hvor mange sesonger de ønsker å gjøre. Hvis jeg kunne fått dem til å lage flere ville jeg hatt ti sesonger, sa Bloys ifølge Forbes.

Men allerede den gang røpet han at det ikke var uaktuelt å se for seg en spinoff-serie en gang i framtida:

- Vi har snakket om det. Det er ikke noe jeg er imot, men det må gi mening kreativt, sa Bloys ifølge Forbes, og la til:

- Vi er åpne for det; gutta er ikke imot tanken, men det foreligger ingen konkrete planer akkurat nå.

«Game of Thrones» er en av verdens mest populære TV-serier. Ifølge Time hadde forrige sesong et gjennomsnitt på 23 millioner seere per episode, og det er lite som tyder på at færre vil benke seg foran TV-en/dataskjermen til syvende sesong. Det er også mange spørsmål vi ennå ikke har fått svar på.

Basert på bøker

Fantasy-serien er basert på bokserien «En sang om is og ild», av forfatteren George R.R. Martin. Serien hadde premiere i 2011 på HBO, og siden den gang har det kommet én sesong i året.

Tv-serien har nå tatt igjen bøkene til forfatteren som er i ferd med å ferdigstille nest siste bok, «Winds of Winther»