NOMINERT TIL 24 PRISER: HBOs «Game of Thrones» har skapt mye oppstyr i år, men det har åpenbart ikke stoppet kritikerne. Foto: HBO

Game of Thrones
NOMINERT TIL 24 PRISER: HBOs «Game of Thrones» har skapt mye oppstyr i år, men det har åpenbart ikke stoppet kritikerne. Foto: HBO Game of ThronesVis mer

«Game of Thrones» nominert til hele 24 Emmy-priser

Her er årets nominasjoner.

(Dagbladet): Emmy-prisen er tvens Oscar, og deles ut hvert år til skuespillere og regissører som har prestert fremragende på tv-skjermen.

I kveld blir årets nominasjoner offentliggjort, og det hersker liten tvil om hvilken serie kritikerne liker aller best. Fantasy-dramaet «Game of Thrones» skal kjempe om pris i hele 24 kategorier. Blant annet i kategorien «Beste drama».

Dette til tross for mye kritikk fra seere denne sesongen for mye vold og grusomhet.

Dette melder New York Times.

Skrekkserie på andreplass Seriene «Mad Men» og «Transparent» har også mottatt en rekke nominasjoner, med 11 hver.

Det er derimot skrekkserien «American Horror Story» som tar andreplassen med antall nominasjoner, med hele 19 til årets sesong. Hver sesong endrer serien tema, og i år omhandlet det et omreisende sirkus, under tittelen «Freak Show».

HBO, som står bak «Game of Thrones», fikk totalt 126 nominasjoner for forskjellige serieproduksjoner. Netflix, som står bak «Orange is the New Black», sikret seg til sammen 34 nominasjoner for sine produksjoner.

Emmy-utdelingen skal arrangeres 20. september, med «Brooklyn Nine-Nine»-skuespiller Andy Samberg som programleder.

Dagbladet oppdaterer saken