Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»

«Game of Thrones»-regissør delte kjempespoiler

Så forsvant innlegget.

TIDLIGERE STØRST: Den tidligere scenen «Battle of the Bastards» var den lengste og største kampscenen i HBO-serien. Den tok skuespillerne 25 dager å spille inn. Nå ser det ut til at serien knuser den rekorden, med sine 55 angivelige dager. Foto: HBO
TIDLIGERE STØRST: Den tidligere scenen «Battle of the Bastards» var den lengste og største kampscenen i HBO-serien. Den tok skuespillerne 25 dager å spille inn. Nå ser det ut til at serien knuser den rekorden, med sine 55 angivelige dager. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tvil om at staben bak suksess-serien «Game of Thrones» gjør alt de kan for å gi fansen en spennende og spoiler-fri siste sesong.

Det florerer allerede rykter om at serien spiller inn flere alternative sluttscener, og at skuespillerne får utlevert øretelefoner i stedet for nedskrevne manus med replikker.

OBS! Denne artikkelen kan inneholde spoilere.

En glipp

Til tross for at dette kan det se ut til at den assisterende regissøren Jonathan Quinlan gjorde en glipp da han delte et hint fra produksjonen over Instagram.

Ikke lenger etter glippen hadde flere nettaviser som Vice, Independent og Indiewire hevet seg på, og delt informasjonen videre.

Quinlan tok nemlig bilde av et brev han hadde skrevet til skuespillerne, hvor han takket dem for over 55 innspillingsdager i gjørma.

«Denne går ut til Nattdragene. For å ha holdt ut 55 hele netter. For å ha tålt kulden, snøen, regnet, gjørmen og sauebæsjen til Toome og vindene til Magheramorne. Når ti millioner mennesker ser denne episoden om et år, vil de ikke vite hvor hardt vi har jobbet. De vil ikke bry seg om hvor trøtt du var, eller hvor vanskelig det var å jobbe ute i minusgrader. De vil bare forstå at det de ser er noe som aldri har vært gjort før. Og det er på grunn av deg. Tusen takk fra produsentene», sto det skrevet på svart papir.

Få timer etter at bildet ble publisert, forsvant det fra bildedelingstjenesten, men ikke før fansen allerede hadde fått tatt skjermdumper, og siden den gang har diskusjonen gått både på sosiale medier og andre nettaviser.

Saken fortsetter under videoen.

SISTE EPISODE: Her er en sniktitt på finalen av «Game of Thrones» sesong 7. Video: HBO Vis mer

Største kampscenen så langt

«Game of Thrones» er allerede kjent for sine storslagne og dramatiske kampscener, men ser vi tilbake er det ingen av de tidligere scenene som kan måle seg med denne.

Den største kampscenen som har blitt vist i serien så langt, er «Battle of the Bastards», og den tok hele 25 dager å spille inn. Dessuten ble det innkalt 500 statister, 65 stuntarbeidere og 70 hester. På settet var det hele 600 arbeidere som jobbet bak kamera.

Det er kanskje ikke så rart at hver episode i finalesesongen av «Game of Thrones» er estimert til å koste 20 millioner dollar. Det å gjennomføre en 55 dagers innspilling i gjørma, er med andre ord ikke billig.

Da gjenstår det å se hvor lang tid de vil bruke på filmingen av de to siste kampscenene i serien, som har fått navnene «The Dragonpit» og «King's Landing Battle».

Den siste sesongen «Game of Thrones» har foreløpig premieredato i 2019.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!