IRRITERT: George R. R. Martin har skapt «Game of Thrones»-universet, men er nå lei av å stilles til ansvar for det grusomme som skjer i tv-serien. - Jeg kontrollerer bøkene, ikke serien, sier han. Foto:  Evan Agostini/Invision/AP
IRRITERT: George R. R. Martin har skapt «Game of Thrones»-universet, men er nå lei av å stilles til ansvar for det grusomme som skjer i tv-serien. - Jeg kontrollerer bøkene, ikke serien, sier han. Foto: Evan Agostini/Invision/APVis mer

«Game of Thrones»-skaperen til fansen: - La meg være i fred

Orker ikke svare for HBOs grusomme drap og voldtekter på tv-skjermen.

(Dagbladet): Spoileradvarsel! Artikkelen inneholder visse «Game of Thrones»-avsløringer.

Få serier har hatt skapt så mye kontrovers og engasjement blant fansen som fantasysuksessen «Game of Thrones».

Sesong fem av HBO-serien har trolig satt ny bestenotering hva portrettering av menneskelig råskap gjelder, og mange fans har reagert med avsky mot voldtekt og brutale drap i årets sesong.

Sinna blogginnlegg Forfatter George R. R. Martin står bak bøkene «Game of Thrones» er basert på. Han er lei av fansens masing, og skriver på sin egen blogg at han ikke har tid til å svare på alle spørsmålene om tv-seriens grusomheter.

- Jeg orker ikke, og vil ikke, involvere meg i alle diskusjonene deres om de kontroversielle scenene, eller la dem ta over min blogg og min hjemmeside, skriver Martin.

Det er spesielt to scener som har opprørt «Game of Thrones»-fansen denne sesongen: Voldtekten av Sansa Stark og søndagens hjerteskjærende drap på Shireen Baratheon.

Martin måtte ut i media og minne om at Sansa ikke blir voldtatt i bøkene hans, og virker nå til å ha sett seg lei av å måtte forsvare de valgene serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss tar på skjermen.

Reaksjonene på sosiale medier var voldsomme også under den den beryktede «Red Wedding»-episoden, men mange av fansen virker til å mene at serieskaperne Weiss og Benioff nå har dratt strikken for langt.

- Ikke plag meg De to har tatt igjen George R. R. Martin-bøkene serien tar utgangspunkt i, og står i større grad enn tidligere fritt til å styre tv-seriens utvikling.

- Vær så snill å slutt å plag meg med eposter om serien, og slutt å legg kommentarer på bloggen min. Jeg kontrollerer kun det som skjer i bøkene mine, ikke noe annet, skriver fantasyforfatteren videre og legger til:

- Så nå vender jeg heller tilbake til å fullføre kapittelet jeg har skriver på i «The Winds of Winter», og runder av blogginnlegget.

«The Winds of Winter» er tittelen på den sjette boka i  «A Song of Ice and Fire»-serien, som «Game of Thrones» er basert på.

Ny bok i vente Martin jobber på spreng med å ferdigstille boka. Forrige verk kom i 2011, og Martin har lovet å ha neste bok klar innen sesong seks av tv-serien er på skjermene for å ikke komme helt bakpå i kappløpet mot HBO.

Den første boka i sagaen kom så langt tilbake som i 1996. Den ble etterfulgt av ny bok i 1998 og i 2000. Så gikk det tråere for Martin. Siden årtusenskiftet har han brukt 5 - 6 år på hver nye bok i serien. 

- Det kommer til å drive leserne fra vettet. Men jeg elsker det. Det er fremdeles ikke sikkert jeg går i den retninga, jeg veier for og imot. Dette er en idé som aldri har slått meg tidligere, og det er ingenting de kan kopiere i tv-serien, fordi der har de allerede tatt noen valg med denne karakteren som gjør den nye retninga umulig, har Martin tidligere sagt om den kommende boka.