«Game of Thrones»-skaperne: - Derfor haster det å få serien ferdig

Og hva de skal gjøre hvis neste bok kommer for sent.

POPULÆR SERIE: «Game of Thrones» har slått an blant seerne. Nå frykter mange at forfatter George R.R. Martin ikke skal rekke å bli ferdig med bøkene raskt nok til å følge tempoet i serien. Her er Daenerys Targaryan, spilt av Emilia Clarke. Foto: Pt Pet Photo / Stella Pictures.
POPULÆR SERIE: «Game of Thrones» har slått an blant seerne. Nå frykter mange at forfatter George R.R. Martin ikke skal rekke å bli ferdig med bøkene raskt nok til å følge tempoet i serien. Her er Daenerys Targaryan, spilt av Emilia Clarke. Foto: Pt Pet Photo / Stella Pictures.Vis mer

(Dagbladet:) I går ble sesongavslutningen på sesong 3 av fantasy-serien «Game of Thrones» tilgjengelig for norske seere.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, starter filmingen av neste sesong i juli i år.

Sesong fire skal sendes i begynnelsen av 2014.

Har dårlig tid I et ferskt intervju med Entertainment Weekly forteller skaperne av serien om hvorfor de opplever at de har dårlig tid med produksjonen.

- Vi kan ikke vente for lenge på grunn av barna, sier produsent David Benioff.

- Stemmen til Isaac (Hempsted Wright, som spiller Bran Stark, red.anm.) endrer seg. Alle blir større. Vi har fantastiske skuespillere, men vi har ikke evig med tid, sier han.

Vil ikke strekke serien for langt Benioff sier også at de ikke ønsker å strekke hver bok for langt.

Sesong tre og fire er som kjent bygd på samme bok.

Det har tidligere vært skrevet at det er planlagt syv sesonger av serien.

Fansen bekymret I og med at skaperne av serien jobber så fort de kan for å få serien ferdig, er det mange fans som er bekymret for at de to siste bøkene i serien på syv bøker ennå ikke er klare fra forfatter George R.R. Martin.

Det tok hele seks år å skrive bok 5 — «A Dance wit Dragons». Og ingen vet hvor langt forfatter George R.R. Martin har kommet med nummer seks.

Ifølge Entertainment Weekly har forfatteren imidlertid fortalt produsentene om sin topphemmelige sluttplan for «Ice and Fire»-bøkene, slik at de skal ha en mulighet til å fullføre serien selv om bøkene ikke er klare.

Krysser fingrene Målet er likevel å få ferdig bøkene raskt nok til at serien ikke «tar igjen» bøkene, og kommer lengre i historien enn bøkene.

Heller ikke produsentene ønsker denne situasjonen, selv om det kunne ha gjort serien mer spennende for fans som har lest bøkene på forhånd.

- Vi krysser fingrene for at George klarer det. Det er det beste for oss, og det beste for fansen. Vi får heller krysse den broa når vi kommer til det, sier Weiss.

Sjokkerende scene Det har vært mye oppmerksomhet rundt serien den siste uka, etter forrige ukes episode - som blir regnet som en av de mest sjokkerende i hele serien.

Dagbladet skrev i forrige uke at forfatter George R.R. Martin baserte denne scenen på en historisk hendelse.