Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones» sesong 7

«Game of Thrones»-skaperne filmet falske scener for å forvirre fansen

Kit Harington avslører hemmeligheten bak bildene.

FILMSETT: Fra filmsettet til «Game of Thrones» i Spania. Bildet er et av flere bilder som ble lekket i oktober, og som førte til spekulasjoner i pressen om at Jon og Daenerys endelig ville møtes. Nå er det imidlertid klart at flere av scenene ble filmet bare for å forvirre fansen. Foto: NTB Scanpix
FILMSETT: Fra filmsettet til «Game of Thrones» i Spania. Bildet er et av flere bilder som ble lekket i oktober, og som førte til spekulasjoner i pressen om at Jon og Daenerys endelig ville møtes. Nå er det imidlertid klart at flere av scenene ble filmet bare for å forvirre fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både presse og fans ble lurt trill rundt da «Game of Thrones»-skaperne tok en spansk en på filmsett i Zumaia i Spania.

«Game of Thrones»-fans har lenge spekulert i om karakteren Jon Snow (Kit Harington) og Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) vil møtes.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

I oktober dukket det opp en rekke fotografier som viser innspillingen av et møte mellom nettopp Jon Snow og Daenerys, og som dermed bekreftet fansens teorier om at de to historielinjene vil møtes i sjuende sesong av den populære tv-serien.

«Bildebevisene» ble publisert i en rekke medier, deriblant The Sun og Daily Star. Også Dagbladet har tidligere referert til paparazzi-bildene, som det nå viser seg at kan ha vært ei finte fra filmskapernes side, skal vi tro skuespiller Kit Harington.

INNSPILLING: Et av bildene fra «Game of Thrones» som ble lekket i oktober. Nå har Kit Harington avslørt at det ble filmet flere falske scener på filmsettet, og at Harington selv var med på minst tre av dem. Hvilke vil han imidlertid ikke avsløre. Foto: NTB Scanpix
INNSPILLING: Et av bildene fra «Game of Thrones» som ble lekket i oktober. Nå har Kit Harington avslørt at det ble filmet flere falske scener på filmsettet, og at Harington selv var med på minst tre av dem. Hvilke vil han imidlertid ikke avsløre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Falske scener

I et intervju på tv-programmet Jimmy Kimmel Live! mandag avslørte nemlig Harington at noen av fotografiene som angivelig skulle være «lekket» fra filmsettet slett ikke er lekkasjer, men et planlagt stunt for å sende fansen på villspor.

- Vi forfalsket noen scener. Vi satt noen av skuespillerne sammen i ulike situasjoner akkurat når vi visste at det var paparazzi-fotografier i nærheten, sånn at de tok bilder som til slutt endte opp på internett som falske scener, sier Harington til Kimmel.

«You know nothing»

Nøyaktig hvilke scener som ikke er ekte vil ikke Harington avsløre, men det skal dreie seg om noen av scenene som ble filmet i Spania. Harington skal selv ha vært med i tre av disse - noe som betyr at scenen som viser møtet mellom Jon Snow og Daenerys Targaryen kan ha vært en av de falske scenene.

Blant «Game of Thrones»-fans er «You know nothing» et kjent slagord som det nå kan virke som om serieskaperne virkelig lever opp til.

Den som vil vite hva som skjer mellom Jon og «Dany» vil antakeligvis måtte vente til sesongpremieren, som i Norge er natt til mandag 17. juli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!