NY SJANGER: Skuespillerkometen Sophie Turner går fra «Game of Thrones» til actioneventyret «X-Men». Foto: Stella Pictures
NY SJANGER: Skuespillerkometen Sophie Turner går fra «Game of Thrones» til actioneventyret «X-Men». Foto: Stella PicturesVis mer

«Game of Thrones»-skuespiller blir actionheltinne

Sophie Turner (18) klar for rolle i «X-Men»-film.

(Dagbladet): Britiske Sophie Turner er bare 18 år, men har allerede markert seg som en stor stjerne i skuespillerbransjen.

Mest kjent er hun for rollen som Sansa Stark i HBOs populære fantasy-serie «Game of Thrones», en rolle som så langt har resultert i en Young Artist Awards-nominasjon, ofte kalt «barne-Oscar», for årets beste, unge skuespiller.

Siden «Game of Thrones»-gjennombruddet i 2011 har rolletilbudene ikke latt vente på seg, og Turner har blant annet medvirket i thrilleren «Panda Eyes», komedien «Barely Lethal» og tv-filmen «The Thirteenth Tale».

Action-heltinne Nå venter en langt større rolle for den unge stjerna. Fredag bekreftet nemlig mannen bak to av «X-Men»-filmene, Bryan Singer, at han har henta inn 18-åringen til sitt neste eksemplar, «X-Men: Apocalypse».


Også skuespillerne Tye Sheridan og Alexandra Shipp vil medvirke i filmen, skriver Singer på sin Twitter-profil.

Sophie Turner kommenterte annonseringen i enkle ord da nyheten nådde offentligheten:

«OMG» («Oh my god» eller «Herregud»), skriver hun på Twitter.


Da Turner ble intervjuet på den røde løperen før British Independent Film Awards i fjor, var ikke 18-åringen redd for å plapre i vei om innholdet i kommende episoder av fantasyserien «Game of Thrones».

Skuespillerinna var spesielt opptatt av én traumatisk scene.

- Alle på settet syntes det var ganske fælt å se på. Men slike scener gir meg næring som skuespiller, det var derfor jeg begynte med dette, for å kunne gjøre alle de sprø, fæle tingene, sier hun.

KJENT ROLLE: Sophie Turner i rollen som Sansa Stark, datter av en mektig lord. Foto: Stella Pictures
KJENT ROLLE: Sophie Turner i rollen som Sansa Stark, datter av en mektig lord. Foto: Stella Pictures Vis mer