KYNISK: MIchael McElhannon(til høyre) spiller Roose Bolton i «Game of Thrones» og er en av seriens ondeste karakterer. Her sammen med sin gale sønn Ramsay, spilt av Iwan Rheon. Foto: HBO
KYNISK: MIchael McElhannon(til høyre) spiller Roose Bolton i «Game of Thrones» og er en av seriens ondeste karakterer. Her sammen med sin gale sønn Ramsay, spilt av Iwan Rheon. Foto: HBOVis mer

«Game of Thrones»-skurk dukket opp i «Mammon»

«Roose Bolton» spiller CIA-agent i «Mammon».

(Dagbladet): Irske Michael McElhatton er mest kjent for norske tv-seere som den kyniske adelsmannen Roose Bolton i «Game of Thrones», men har også spilt i en rekke britiske tv-serier og filmer.

I går dukket McElhatton plutselig opp som CIA-agent i en svært dramatisk scene i den nyeste episoden av «Mammon».

At McElhatton spiller en liten rolle i «Mammon» viser hvor populære norske tv-serier har blitt i utlandet, mener manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen.

- Det er kjempegøy. Vi er jo Game of Thrones-gærninger. Han sa ja uten noen nykker og gjorde en fantastisk jobb. Det sier noe om norske seriers standing i utlandet at han takket ja, sier Eriksen.

Hvis du ikke har sett den nyeste episoden av «Mammon» eller har planer om å begynne på «Game of Thrones» bør du slutte å lese nå.

I gårsdagens «Mammon»-episode reiste Peter Verås (Jon Øigården) og Ellen Claussen (Laura Christensen) til Istanbul for å undersøke hvem som står bak de mange mordene i serien.

Etter en dramatisk tvist blir Peter fanget av Ellen, helt til McElhannons karakter entrer lageret der Verås er fanget og skyter Ellen Claussen. CIA-agenten fører så den norske journalisten bort fra stedet i en bil.

På slutten av episoden dukket Ellen opp igjen og det blir klart at CIA-agenten også jobber for de mordmistenkte kineserne.

McElhannons-karakter i «Game of Thrones» er også arkitekten bak noen av av de mest omtalte drapene i serien. Det var nemlig den ambisiøse Roose Bolton som forrådte seerfavoritten Robb Stark under den kontroversielle «Red Wedding»-episoden.

Da Robb Starks onkel skulle gifte seg med datteren til adelsmannen Walder Frey i seriens tredje sesong ble han og hans mor Catelyn Stark drept av Bolton og flere andre støttespillere. Den blodige scenen sjokkerte fansen og gjorde at flere truet med å slutte å følge serien.

Sjette sesong av «Game of Thrones» har premiere den 24. april og et av de store spørsmålene er om Robb Starks bror Jon Snow, spilt av britiske kit Harrington,  fortsatt lever. Snow ble tilsynelatende drept i siste episode av forrige sesong, men flere fans nekter å godta at den populære karakteren er død.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram