Live-published photos and videos via Shootitlive

«Game of Thrones» sesong 7

«Game of Thrones»: Slik har skuespillerne forandret seg siden starten

De yngste skuespillerne har nærmest vokst opp på skjermen.

(Dagbladet): Ventetida er snart over. Det er bare timer igjen til premieren av sjuende og nest siste sesong av den populære HBO-serien «Game of Thrones».

Premieredagen er lagt til 17. juli, og første episode blir antakelig gjort tilgjengelig for strømming i Norge en eller annen gang i løpet av natt til mandag.

Synes du det er lenge å vente?

Mens du venter kan du jo mimre litt tilbake til den gangen serien startet opp i 2011, og se hvordan karakterene har forandret seg på sju år.

Se bildeserie øverst i saken!

Vokst opp på skjermen

De aller yngste av skuespillerne har nærmest vokst opp på skjermen foran oss.

Maisie Williams, som spiller Arya Stark, var bare 14 år da serien begynte, mens Sophie Turner, som spiller søstera Sansa Stark, var 15 år. Isaac Hempstead-Wright fikk rollen som Bran Stark som 12-åring.

Siden den gang har hovedrolleinnehaverne blitt superstjerner og serien er blitt kalt verdens største tv-serie. Kanskje ikke så rart, for ifølge Time hadde forrige sesong av «Game of Thrones» et gjennomsnitt på 23 millioner seere.

Saken fortsetter under videoen!

HELT FERSK TRAILER: 17. juli kommer «Game of Thrones» tilbake. Dette er de første ordentlige bildene fra den kommende sesongen. Video: HBO Nordic Vis mer

- Nå begynner sluttspillet

Mens sesong én til seks har inneholdt ti episoder, vil sesong sju inneholde kun sju episoder. Det er planlagt en siste, åttende sesong, men mye tyder på at også den blir relativt kort:

Det er bare 13 episoder igjen av hele serien. Skuespillerne beskriver i et intervju med The Hollywood Reporter de siste episodene som mer intense fordi historien fortelles på kortere tid - spenningskurven øker, ting skjer raskere og får langt større ringvirkninger enn tidligere.

- Pulsen øker. Hjerteslagene slår raskere. Alt bygger opp mot en siste måling av krefter, sier Conleth Hill, som spiller Varys.

Skuespillerne snakker også om at de handlingsforløpene i «Game of Thrones» kommer til å bli mer og mer samlet. Det bygger seg opp mot en stor finale:

- Man får følelsen av at man har hastverk. Alle rollefigurene kommer sammen - rollefigurer som aldri har krysset sine veier før, møtes nå. Nå begynner sluttspillet, sier Alfie Allen (Theon Greyjoy) til THR.

Mer «Game of Thrones»?

«Game of Thrones» en amerikansk tv-serie basert på bokserien «En sang om is og ild», av forfatteren George R.R. Martin. Den første boka kom i 1996, og heter «A Game of Thrones». Tv-serien hadde premiere i 2011 på HBO, og siden den gang har det kommet en sesong årlig.

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer Vis mer

Handlingen i serien utspiller seg i «De sju kongerikene» på de oppdiktede kontinentene Westeros, Essos og Sothoryos. Dette er et voldelig føydalsamfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag.

Vil du ha enda mer «Game of Thrones»-lesestoff å fylle tida med fram til mandag? Da kan du sjekke ut «Alt du trenger å vite før «Game of Thrones» ruller i gang igjen», eller eventuelt lese gjennom recaps fra sjette sesong, som du finner her:

Recaps fra sesong 6 av «Game of Thrones»: