«Game of Thrones»-stjerna: - «Baywatch» var grunnen til at jeg ikke fikk noen som helst respekt

Jason Momoa (38) slet med å få jobber i flere år etter rollen som lettkledd badevakt.

BADEVAKT: I perioden 1999-2001 spilte «Game of Thrones»-skuespilleren Jason Momoa rollen som lettkledd badevakt i «Baywatch Hawaii». Det førte til at han ikke fikk noen nye jobber på flere år. Foto: TV 3
BADEVAKT: I perioden 1999-2001 spilte «Game of Thrones»-skuespilleren Jason Momoa rollen som lettkledd badevakt i «Baywatch Hawaii». Det førte til at han ikke fikk noen nye jobber på flere år. Foto: TV 3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 1999 til 2001 spilte skuespiller Jason Momoa karakteren Jason Ioane i actionserien «Baywatch Hawaii».

Han var bare 19 år på det tidspunktet, og dermed den yngste skuespilleren av alle badevaktene på settet.

- Det var merkelig å være en helt vanlig student på universitetet som fløy rundt uten klær for å redde folk, sa Momoa i et nylig intervju med Radio1. Det skriver Metro.

Serien er mest kjent for sitt glinsende avtrykk av silikonimplantater, lip-liner og sololje, og handler om noen veltrente livvakter som patruljerer de folkerike strendene i Los Angeles.

Seertallene tilsier at hele én milliard mennesker fulgte serien da den var på sitt mest populære, og rullet over skjermen i nærmere 150 land.

Mistet respekten

Men til tross for et enormt engasjement og fans i fleng førte ikke tv-suksessen med seg mye godt i første omgang for den unge Momoa.

- «Baywatch» var grunnen til at jeg ikke fikk noen som helst respekt på fire år. Jeg fikk heller ingen agent til å redde meg, sier han til radiokanalen.

Han forteller at han etter hvert ble en person som «ikke gjorde noen ting», og brukte alle pengene han tjente i løpet av tiden i den amerikanske serien på å reise verden rundt.

«GAME OF THRONES»: Jason Momoa spilte rollen som den barbariske hestekongen Khal Drogo i fantasyserien. Foto: HBO
«GAME OF THRONES»: Jason Momoa spilte rollen som den barbariske hestekongen Khal Drogo i fantasyserien. Foto: HBO Vis mer

Sansen for skuespill

«Baywatch»-rollen var likevel mye av grunnen til at 38-åringen fikk ordentlig sansen for film og skuespill.

- Det førte i det minste noe godt med seg; min kjærlighet og lidenskap for det å være skuespiller. Det forelsket jeg meg i, sier han.

Gjennombrudd

Momoa er nå aktuell med filmen «Justice League», som hadde premiere i Los Angeles tidligere denne måneden.

Dette etter at han i 2011 endelig slo gjennom i megaserien «Game Of Thrones», med rollen som den barbariske hestekongen Khal Drogo.

På et tidspunkt i første sesong voldtar Drogo ektefellen Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).

Fantasyuniverset «Game of Thrones» har siden premieren vært en braksuksess verden over, og fansen har virkelig levd seg inn i seriens hendelser og intriger.

Dagbladets anmelder, Marie Kleve, har tidligere omtalt suksessen som «verdens mest blodige fantasy-serie».

Spøker om å voldta kvinner

Det var i 2011, under den enorme tegneseriekonferansen Comic Con i USA, at Momoa promoterte første sesong av «Game of Thrones» i en paneldebatt.

Det var også da 38-åringen sa noe han aldri skulle ha sagt.

Den mye omtalte MeToo-kampanjen har som kjent ført til at objektifisering, sexisme og maktmisbruk har fått mye oppmerksomhet i alle bransjer.

Og for omtrent en måned siden fikk også Momoa kjenne på oppmerksomheten som omhandler denne tematikken.

Det skjedde etter at et klipp fra «Game of Thrones»-seansen i 2011, hvor Momoa spøker om «å voldta vakre kvinner», begynte å sirkulere på sosiale medier.

I paneldebatten spøker han om alt det ekstreme han slipper unna med som en fiktiv karakter i et fantasyunivers.

- Jeg elsker den sjangeren, fordi det så mange ting man kan gjøre. Som å rive ut tunga på noen å komme unna med det, eller å voldta vakre kvinner, sa Momoa.

Unnskylder seg

Nå kommer han med en unnskyldning for det han sa for seks år siden.

- Jeg våknet i Australia til reaksjoner fra masse folk på en smakløs vits jeg sa for mange år siden. Jeg er fremdeles skuffet over meg selv over den manglende sensitiviteten i uttalelsene mine den dagen.

- Voldtekt og seksuell trakassering kan ramme hvem som helst, og blant egen familie og venner har jeg selv sett hvor vondt det kan gjøre. Kommentaren var virkelig smakløs, unnskyld, skrev Momoa forrige måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer