Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-stjerna: - Forsto aldri serien eller dens suksess

Lever opp til sin nådeløse rollefigur.

RADARPAR: Carice Van Houten og Stephen Dillane har gjort mange «Game of Thrones»-scener sammen. Foto: HBO
RADARPAR: Carice Van Houten og Stephen Dillane har gjort mange «Game of Thrones»-scener sammen. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I «Game of Thrones» spiller Stephen Dillane (58) seriens mest kompromissløse rollefigur: Stannis Baratheon er mannen som mener han er rikets rettmessige konge, og som går ekstremt langt i forsøket på å sikre tronen.

Mye kan tyde på at skuespilleren selv deler noen av trekkene til rollen sin, iallfall framstår Dillane som dønn ærlig (og smått humørløs?) i et nylig intervju med franske Liberation, som gjengitt av nettstedet Mashable:

- Jeg angrer ikke på «Game of Thrones», men jeg har ingenting å si om det. Jeg forsto aldri serien eller dens suksess. Opplevelsen har vært merkelig, egentlig har det gått meg hus forbi. For at en rolle skal gi meg glede må jeg være interessert i den, noe jeg egentlig ikke var her, sier Dillane når han blir spurt om serien.

Britiske Dillane, som blant annet ble Emmy-nominert for sin rolle i HBO-miniserien «John Adams», er ikke den eneste godt voksne «Game of Thrones»-stjerna som åpenbart kan styre begeistringen for den enormt populære fantasyserien. Også Ian McShane (73), som dukker opp i en liten, men visstnok viktig, rolle i kommende sesong, har antydet at han ikke helt skjønner seg på oppmerksomheten rundt serien.

- Jeg ble anklaget for å ha avslørt en plottdetalj, men jeg tenker bare at folk må få seg et jævla liv. Det er bare pupper og drager, sa McShane til britiske Telegraph.

Når Stephen Dillane blir spurt om hvorfor han likevel tok en rolle som ikke interesserte ham, svarer han etter en lang pause:

NY VETERAN: Ian McShane kommer inn i sjette sesong av «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix
NY VETERAN: Ian McShane kommer inn i sjette sesong av «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blant annet for pengene.

Sjette sesong av «Game of Thrones» har norsk premiere 25. april.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!