VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

«Game of Thrones»-stjerna: - Hadde ikke engang fått i meg frokosten før en fyr pekte på meg: «Du er Hunden!»

Mens millioner av TV-seere gruer seg, ser båtbeboeren Rory McCann (48) fram til dagen «Game of Thrones» er slutt.

LONDON (Dagbladet): Rory McCann er en av skuespillerne som har fått livet snudd på hodet i kraft av «Game of Thrones». Ifølge eget utsagn kan han ikke bevege seg mange meterne uten at noen konfronterer ham med innsatsen som øksebølla Sandor «The Hound» Clegane.

- Forleden dag hadde jeg ikke engang fått i meg frokosten, før en fyr pekte på meg: «Du er Hunden!» forteller han til Dagbladet i London.

- Jeg prøver å være imøtekommende når jeg blir gjenkjent. Men for å være ærlig foretrekker jeg å kunne gå i fred og forsvinne. Det er det fine når du seiler – du kan bare reise din kos.

Det hører med at den skotske kjempen McCann tilbringer mesteparten av fritida på sjøen.

- Jeg bor i båten min for øyeblikket. Når vinteren kommer, må jeg ta den opp, men blir værende enn så lenge. Det er blant annet derfor jeg har vond rygg og dårlig kne.

Varsler stormsesong

«Vinteren kommer» er et av refrengene i serien som hadde nypremiere 17. juli. Selv om han i karakteristisk «GoT»-stil holder handlinga tett til brystet, røper McCann litt om det sjuende avsnittet likevel.

- Hvis scenene mine ikke har foregått i ekte snøstorm, har de foregått i juksesnøstorm, sier han.

- Seks måneder senere har vi møttes i studio for å gjenskape dialogen. Underveis har vi nemlig bare hørt vifter. Vi har lest på leppene til hverandre mens vi har fått snø slengt i ansiktet. Vi har virkelig stått på.

- Hvor befinner egentlig rollefiguren din seg på god-ond-skalaen?

- Hunden er ingen skurk. Skjønt han er skadd på sjelen, opptrer han ofte korrekt moralsk. Vi husker hvordan han beskyttet Stark-jentene – akkurat det tror jeg hang sammen med fortida hans og hvordan storebroren behandlet ham.

- Hva liker du best ved ham selv?

- Jeg liker det fysiske aspektet ved treninga og slåsskampene – «dansen» som oppstår. Fighten mellom Hunden og Brienne (i sesong 4, journ.anm.) var et høydepunkt. Først trente vi i ukevis, og siden dro vi til smellvakre Island og spilte inn. Da lever du drømmen.

Svinger øksa

Om motstanderen gikk seirende ut av det oppgjøret, er det ingen tvil om at «The Hound» behersker yndlingsvåpenet sitt. Det har sin naturlige forklaring, gitt McCanns bakgrunn som skogsarbeider.

- Etter skolen jobbet jeg som tømmerhogger et par år, rapporterer han.

- Så sent som før helga hogget jeg et tre. Jeg er flinkere der i gården enn jeg er foran kamera. Det føles mer komfortabelt.

- Siden du savner anonymiteten din, er det sånn å forstå at du også gleder deg til showet er over?

- Ja, ja – jeg er sliten, vedgår McCann sorgmuntert.

- Og jeg halter ennå etter sesonginnspillinga. Jeg trenger å kule’n.