Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»

«Game of Thrones»-stjerna brukte norske Sunniva som inspirasjon i ny rolle: - Jeg ble ganske sjokkert

Maisie Williams brukte Sunniva Olsen som mal for Goona.

TRAILER: «Early Man» tar oss tilbake til en forhistorisk tid, hvor Døgg og Gnøffe må samle stammen sin for å overvinne fienden sin. Video: StudioCanal/Aardman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da «Game of Thrones»-stjerna Maisie Williams skulle finne stemmen og personligheten til Goona i animasjonsfilmen «Early Man», som på norsk har fått tittelen «Første mann», kom hun over Youtube-kanalen til Sunny.

- Jeg fant denne norske jenta som kaller seg Sunny. Hun har en flott stemme med mye energi, sier Williams om hvorfor hun valgte akkurat Sunny som inspirasjonskilde.

På forhånd antydet regisøren Nick Park at hun kunne bruke en aksent fra norsk eller et annet skandinavisk språk i arbeidet med å dubbe Goona.

Sunny: Maisie Williams har latt seg inspirere av norsk Sunniva Olsen. Foto: privat
Sunny: Maisie Williams har latt seg inspirere av norsk Sunniva Olsen. Foto: privat Vis mer

- Sunny har en fin personlighet og virker så vennlig, så jeg bestemte meg for å forme stemmen etter henne. Det er ikke bare aksenten, men hele karakteren må skapes ved hjelp av måten du bruker stemmen, sier Williams i et Yahoo! News-intervju.

- Sjokkert

Jenta bak Sunny er 20-årige Sunniva Olsen fra Vestby. Hun har siden hun først startet å legge ut videoer på Youtube i 2013 opparbeidet seg en base på 437000 følgere.

Men at hun skulle bli utgangspunkt for stemmen til en steinalderjente i en internasjonal storfilm fra folkene bak Sauen Shaun og Wallace & Gromit, hadde hun aldri trodd.

Maisie Williams: Kjent som Arya Stark. Foto: NTB scanpix
Maisie Williams: Kjent som Arya Stark. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg fikk vite det i dag tidlig og ble rett og slett ganske sjokkert. Det er veldig stort at noe sånt kan skje, sier hun til Dagbladet.

Olsen har så langt ikke blitt kontaktet av Williams, men hun har planer om å lage en video om «Early Man»-koblingen som hun håper kan føre til en respons fra Hollywood-stjerna.

- Det er morsomt å se traileren til filmen. Jeg kan faktisk høre hvordan hun har brukt meg i tolkningen av rollen, så jeg kjenner meg igjen, sier Olsen.

- Jeg har sett litt på «Game of Thrones», og synes det er kult at en så kjent skuespiller har lagt merke til og latt seg inspirere av meg, fortsetter hun.

Goona: Med norskinspirert stemme av Maisie Williams. Foto: Filmweb
Goona: Med norskinspirert stemme av Maisie Williams. Foto: Filmweb Vis mer

Norgespremiere i mars

20 år gamle Williams har vunnet flere priser for rollen som Arya Stark i «Game of Thrones».

- Når jeg tenker på det så blir jeg nesten litt stolt, sier Olsen.

Hun fikk sitt Youtube-gjennombrudd da hun la ut en video der hun testet tysk godteri. De siste årene har Youtube-kanalen hennes doblet seg fra år til år.

- Jeg prøver å fremstå naturlig og ærlig, samtidig som jeg spiller mye på humor. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med film og video, og med Goona-koblingen kan kanskje en ny dør åpne seg, sier Olsen optimistisk.

«Første mann» får norsk kinopremiere 2. mars. Blant de andre som gir sine stemmer til filmkarakterene er Tom Hiddleston («Thor», «The Avengers») og Eddie Redmayne («Den danske piken», «The Theory of Everything»).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!