Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-stjerna er lei av sex-kritikken

- Det gjør vondt å høre.

SLÅR TILBAKE: Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryen i «Game of Thrones», mener mye av kritikken serien får er urettferdig. Foto: HBO.
SLÅR TILBAKE: Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryen i «Game of Thrones», mener mye av kritikken serien får er urettferdig. Foto: HBO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Siden premieren i 2011 har «Game of Thrones» vokst seg til å bli verdens kanskje mest populære tv-serie. Men serien har også fått kritikk for hvordan kvinner framstilles i det fiktive landet Westeros.

Spesielt har serien fått kritikk for flere kontroversielle voldtektscener og for at de kvinnelige karakterene fremstilles som maktesløse i forhold til de mannlige.

Denne kritikken har en av seriens største stjerner, Emilia Clarke, sett seg lei av. I et intervju med underholdningsmagasinet Entertainment Weekly avslører hun at kritikken frustrerer skuespillerne og serieskaperne.

Sterke kvinner - Det fine med serien er at den viser kvinner fra mange forskjellige sider. Det er kvinner som skildres seksuelle leketøy, kvinner med null rettigheter, men det er også kvinner som er ustoppelige og med ekstremt mye makt, sier Clarke.

28-åringen, som spiller dragedronninga Daenerys Targrayen, mener tvert i mot at det er få serier med så mange sterke kvinner.

- Det gjør vondt å høre at «Game of Thrones» får kritikk for å være anti-feministisk. Når alt kommer til alt viser serien at kvinner ikke bare er likverdige, men også at de er veldig sterke, sier Clarke til Entertainment Weekly.

Flere voldtektsscener Ved siden av flere blodige scener, er det voldtektsscenene i Game of Thrones som har skapt mest oppsikt. I fjerde sesong forgrep karakteren Jaime Lannister, spilt av danske Nikolaj Coster-Waldau, på sin søster Cersei.

I en brutal scene i fjorårets sesong ble Sansa Stark voldtatt av sin ektemann Ramsay Bolton, noe som sørget for en ny bølge med kritikk mot serieskaperne.

Nylig møtte Dagbladet Maisie Williams i London, som spiller en av «Game of Thrones» mest populære kvinnelige karakterer. Til tross for at skuespilleren er i tenårene og at karakteren Arya har opplevd å miste halve familien, har hun begått flere drap.

- Ja, hun dreper folk, men jeg tror det er viktig å forstå at hun er konstant på vakt og passer på seg selv. Hvis noen kødder med henne, så er det gjort! Da er det over for dem. Jeg tror det er derfor folk ser på henne som en helt, sier Williams.

Sjette sesong av «Game of Thrones» har premiere 21. april.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart