SLAGFERDIG: Jessica Henwick spiller Nymeria Sand i «Game of Thrones». Sands signaturvåpen er en pisk, noe flere har fått merke i de to foregående sesongene av HBO-serien. Foto: HBO
SLAGFERDIG: Jessica Henwick spiller Nymeria Sand i «Game of Thrones». Sands signaturvåpen er en pisk, noe flere har fått merke i de to foregående sesongene av HBO-serien. Foto: HBOVis mer

«Game of Thrones» sesong 7

«Game of Thrones»-stjerna gikk nesten glipp av innspillinga

Fikk beskjed om at karakteren kom til å forsvinne dersom hun ikke dukket opp.

(Dagbladet): Jessica Henwick (24) entret «Game of Thrones»-universet i sesong fem, som slagferdige Nymeria Sand fra Dorne.

Skuespilleren overlevde både femte og sjette sesong av fantasyserien, men det var slettes ikke skrevet i sten at hun kom til å dukke opp i sesong sju, som har premiere 16. juli (natt til 17. juli i Norge, journ. anm.).

TRAVEL DAME: Jessica Henwick fløy fram og tilbake mellom Belfast og New York for å rekke innspillingene av både «Game of Thrones» og «Iron Fist». Her avbildet på premieren til sistnevnte TV-serie. Foto: Splash News / NTB Scanpix
TRAVEL DAME: Jessica Henwick fløy fram og tilbake mellom Belfast og New York for å rekke innspillingene av både «Game of Thrones» og «Iron Fist». Her avbildet på premieren til sistnevnte TV-serie. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

I kjølvannet av «Game of Thrones»-rollen har Henwick nemlig fått en rekke spennende tilbud, deriblant rollen som Colleen i Netflix- og Marvel-satsinga «Iron Fist».

  • Les Dagbladets anmeldelse av TV-serien her.

Det var dette oppdraget som var tett på å spolere 24-åringens plass i HBO-suksessen «Game of Thrones».

Fikk klar beskjed

I et intervju med Entertainment Weekly sier Henwick at timeplanen hennes egentlig ikke tilsa at hun ville få plass til «Game of Thrones»-innspilling samtidig som hun jobbet med «Iron Fist».

- Jeg filmet «Iron Fist» i seks-sju måneder, og de ville ikke gi meg fri. «Game of Thrones» var så stort for karrieren min og oppbygginga av profilen min, og var en stor opplevelse i seg selv, så jeg ønsket å vende tilbake, sier den unge skuespilleren til nettstedet.

Henwick røper at hun fikk klar beskjed fra en av HBO-seriens produsenter om at karakteren hennes, Nymeria Sand, kom til å forsvinne dersom hun ikke kunne delta på innspillinga av sesong sju.

Da satte skuespilleren inn støtet overfor Marvel, som til slutt endte opp med å gi henne fri.

- Jeg fløy bokstavelig talt fram og tilbake mellom «Iron Fist» i New York og «Game of Thrones» i Belfast, selv i juleferien, forteller Henwick til Entertainment Weekly.

Spekulasjoner

Mens «Iron Fist» ble sluppet på Netflix i mars, er forventningene til den kommende «Game of Thrones»-sesongen skyhøye. Ryktene rundt handlinga har versert i lang tid, og Dagbladet har skrevet flere saker om hva som kan komme til å skje med de elskede og hatede karakterene.

En av spekulasjonene går ut på at Euron Greyjoy, spilt av danske Pilou Asbæk, skal gå inn i en allianse med dronninga Cersei.

I tillegg skal han også komme til å drepe minst én av Dornes femme fatales, «The Sand snakes», som Jessica Henwicks karakter Nymeria tilhører...

Etter at forrige sesong var slutt skrev Dagbladet TV-anmelder Marie Kleve om «Game of Thrones»-spørsmålene vi ennå ikke har fått svar på.

Trenger du å friske opp hukommelsen før vinteren er over oss? Les Dagbladets recaps fra sesong seks av «Game of Thrones» her:

VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer