Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-stjerna Iwan Rheon ville egentlig spille Jon Snow

I stedet endte han som seriens mest forhatte figur.

 FORHATT:  Iwan Rheon var på auditon til rollen som Jon Snow, men endte opp som seriens kanskje mest forhatte, Ramsay Bolton. Foto: Scanpix
FORHATT: Iwan Rheon var på auditon til rollen som Jon Snow, men endte opp som seriens kanskje mest forhatte, Ramsay Bolton. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Game of Thrones» er tilbake med ny sesong, og igjen får fansen et gjensyn med flere av de mer eller mindre populære karakterene.

Ville være Jon Snow En av dem er Ramsay Bolton, seriens trolig mest forhatte figur. Gjennom flere sesonger har han torturert, voldtatt og drept de som har kommet hans vei.

Iwan Rheon er skuespilleren bak karakteren, men det var en annen rolle som sto øverst på Rheons ønskeliste. Ifølge Time Magazine var han egentlig på prøvefilming til rollen som Jon Snow.

Slik ble det altså ikke, da rollen gikk til Kit Harington. Likevel tyder mye på at Rheon lever godt med det. I ettertid har han sagt til Dagbladet at han syns Bolton er en svært interessant karakter og at rollen har mye å utforske.
Den mest forhatte Før jul publiserte The Atlantic en undersøkelse hvor det kom fram at Bolton anses som den verste tv-karakteren noensinne. I undersøkelsen slo han både den kannibalske sosiopaten Hannibal Lecter, fra filmen «Hannibal» og «Game of Thrones»-karakteren Joffrey Baratheon.

Den langt mer populære rollen karakteren Jon Snow spilles av Kit Harington og en av de mest hyppige diskusjonene i forkant av sesong seks er hvor vidt Jon Snow overlever eller ikke.

Da traileren for sesong seks ble lansert, mente flere medier at de hadde funnet beviset på at han fortsatt lever.

Det har versert en rekke teorier om hvordan han kan gjøre comeback i serien. En av de mest populære er at Melisandre vil bruke sine magiske krefter til å få ham til å gjenoppstå. Men Carice van Houten er ikke så begeistret for den teorien.

VOLDTEKT: Bryllupsnatta til Ramsay Bolton (Iwan Rheon) og Sansa Stark (Sophie Turner) endte i en brutal voldtekt, i sesong fem.
Foto: HBO NORDIC
VOLDTEKT: Bryllupsnatta til Ramsay Bolton (Iwan Rheon) og Sansa Stark (Sophie Turner) endte i en brutal voldtekt, i sesong fem. Foto: HBO NORDIC Vis mer

- Jeg er redd jeg kommer til å skuffe mange, har hun tidligere sagt om dette til Dagbladet.

Med eller uten Jon Snow - sesong seks hadde premiere natt til mandag.

Hele Norges coronakart