Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones»-stjerna: Rollefiguren min er kvitt mennene som holdt henne tilbake

Tilbake i toppform.

VOND STRAFF: Etter den røffe slutten på femte sesong hvor Headeys rollefigur måtte gå kliss naken gjennom gatene i King's Landing har dronningmoren i sjette sesong samlet kreftene for å gyve løs på motstanderne sine. Foto: HBO
VOND STRAFF: Etter den røffe slutten på femte sesong hvor Headeys rollefigur måtte gå kliss naken gjennom gatene i King's Landing har dronningmoren i sjette sesong samlet kreftene for å gyve løs på motstanderne sine. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke les dette om du ikke har sett ferdig femte sesong av «Game of Thrones». Og med «dette» mener vi altså ikke ordene du leser akkurat nå. Disse ordene er helt trygge. Men ordene som kommer nedenfor denne setningen er mye, mye skumlere.

BELFAST (Dagbladet): - Cersei er veldig den typen person som overlever.

Det er sent i oktober, og Lena Headey har fått en liten pustepause fra innspillingen av en scene i sjette sesongens av storserien «Game of Thrones».

Sammen med et knippe utenlandske journalister møter Dagbladet Magasinet skuespilleren på et forblåst filmsett ved Shane's Castle utenfor Belfast.

Etter den røffe slutten på femte sesong hvor Headeys rollefigur måtte gå kliss naken gjennom gatene i King's Landing har dronningmoren i sjette sesong samlet kreftene for å gyve løs på motstanderne sine.

Som Headey sier:

- Nå er hun kvitt mennene som har holdt henne tilbake, og da er hun igjen på sitt mest utspekulerte - i ferd med å legge planer for hvordan hun kan stige enda høyere i gradene.

Dette betyr ikke nødvendigvis at det ligger an til en lett og lystig sesong for den hardt prøvede nesten-regenten, som mistet datteren sin i slutten av forrige sesong.

- Jeg tror nesten hun har forsonet seg med at profetien nå vil gå i oppfyllelse, sier Headey.

Profetien hun snakker om ble fortalt til Cersei av en spåkone da hun var en liten jente, og ligger til grunn for mange av de dårlige valgene hun tar.

Barna skal dø Ifølge Westeros.org forteller spådommen at Cersei vil gifte seg med kongen og være dronning til en yngre og vakrere kvinne tar alt hun elsker fra henne.

At hun skal få tre barn, at de skal krones til konger og dø. Og som om ikke det var dystert nok:

«Når du har druknet i tårer, skal valonqaren brette sine hender rundt din blekhvite hals og kvele livet ut av deg.»

- Når barna hennes dør er det trist, men samtidig føler hun på et jævla merkelig vis at det er meningen. Hun aksepterer det. Og nå har hun Frankenstein som sin høyre hånd, sier hun med henvisning til massive The Mountain.

På slutten av forrige sesong var den halvdøde ridderen gjenoppstått i beste zombiestil, godt hjulpet av hoffmagiker/vitenskapsmann Qyburn, spilt av Anton Lesser, en av motspillerne i dagens scene.

- På dette tidspunktet er fortellingen litt som når Alice forsvinner ned i kaninhullet - Cersei hopper nedi sammen med Qyburn og kommer til å albue seg frem og ta styringen.

- Jævlig dårlige valg Valonqaren nevnt overfor er forøvrig et høyvalyrisk ord som enten kan tolkes som «lillebror» eller «yngre søsken», ifølge Westeros.org.

Her ligger også litt av forklaringen på hvorfor Cersei hater lillebror Tyrion - uten at hun later til å ha tenkt over at tvillingbror og elsker Jaime faktisk er fire minutter yngre enn henne.

Profetiske framtidsvisjoner har uansett ikke gjort maktsyke Cersei til noen mesterstrateg. Dette ble særlig tydelig da hun ga den religiøse fanatikeren Høyspurven makt og endte med å gå avkledd skamgang gjennom King's Landing i slutten av forrige sesong.

- Jeg tror Høyspurven er den største blemma hennes til nå. De fleste valgene hun gjør er antagelig jævlig dårlige, men det jeg elsker er at hun ikke lar det styre henne. Alt hun får i fleisen, alle tabbene hennes, lærer hun av og blir sterkere.

På spørsmål om Cersei føler anger over tingene hun har gjort, er Headey ganske kontant:

- Nei. Jeg tror ikke det ligger i kortene for henne.

TV-STJERNE: Skuespiller Lena Headey. Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Skuespiller Lena Headey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!