Sophie Turner

Game of Thrones-stjerna slår tilbake mot fansen

- Respektløst.

SLÅR TILBAKE: Skuespiller Sophie Turner som Sansa Stark under åttende sesong av Game of Thrones. Foto: HBO/BSkyB/Kobal/REX
SLÅR TILBAKE: Skuespiller Sophie Turner som Sansa Stark under åttende sesong av Game of Thrones. Foto: HBO/BSkyB/Kobal/REXVis mer

Hele 19.3 millioner amerikanere har sett finaleepisoden av «Game of Thrones». Dette gjør tv-serien til den mest sette i HBOs historie, melder AFP.

Til tross for enorm suksess har kritikerne vært nådeløse med seriens siste sesong. Nesten 1500 000 mennesker har signert en underskriftskampanje som krever at åttende sesong lages på nytt, og denne gangen med «kompetente forfattere».

Dette får skuespiller Sophie Turner, som spiller Sansa Stark, til å reagere.

- Jeg synes det er respektløst ovenfor mannskapet, forfatterne og filmskaperne som har jobbet utrettelig i over ti år, og i 11 måneder med den siste sesongen. Jeg synes det er respektløst at folk slakter det bare fordi det ikke ble akkurat slik de så det for seg, sier hun til New York Times.

BLEMME: I den fjerde episoden av sesong åtte av «Game of Thrones», ser det tilsynelatende ut til at serieskaperne har gjort en liten blemme. Se Tronetid hver mandag på Dagbladet TV. Vis mer

Tvist og vending

Turner er likevel ikke er overrasket over den harde kritikken.

- Folk har alltid en idé om hvordan de vil at serien skal slutte. Når det ikke skjer slik de hadde forestilt seg, gjør de opprør, sier hun, og tar samtidig sesongens kanskje mest kontroversielle tvist i forsvar.

- Det som har vært fantastisk med «Game of Thrones» er de syke tvistene og vendingene. Helt siden halshoggingen av Ned Stark i første sesong til Daenerys som blir Den gale dronningen. Det burde ikke være negativt for fansen.

Vinteren kommer

Mandag takket George RR Martin, skaperen av «Game of Thrones»-universet, hele mannskapet bak tv-serien i et langt innlegg på egen hjemmeside.

- Vi hadde noen fantastiske mennesker som jobbet på serien. Det vitner alle Emmy-prisene om, skriver han.

I tillegg til videre arbeid med film og serieprosjekter, avslører Marin at han holder på å skrive. Fem av bøkene i «Game of Thrones»-universet er allerede utgitt, den siste i 2011. Siden den gang har fansen ventet i spenning på neste bok.

- Jeg skriver. Vinteren kommer. Vinterens vinder er veldig sene, jeg vet, jeg vet, men det vil bli ferdig. Jeg vil ikke si når, men jeg skal fullføre.

Om bokserien vil ha samme slutt som TV-serien gir suksessforfatteren et enda mindre klart svar på.

- Hvordan vil det hele slutte? På samme måte som TV-serien? Forskjellig? Vel … Ja. Og nei. Og ja. Og nei. Og ja. Bøkene eller serien, hva er den «virkelige» slutten? Det er et dumt spørsmål.

NB! SPOILERE: «Game of Thrones» er over. Dette var det som skuffet Tronetid-panelet mest med sesongen. Vis mer

Ny serie

Selv om siste episode har blitt sendt, er heller ikke HBO ferdig med Westeroes. Strømmetjenesten er nemlig i full sving med en ny tv-serie innenfor rammene av den samme fantasiverdenen. Dette skrev Dagbladet tidligere denne uka.

- Den har arbeidstittelen «The Long Night». I Westeros’ historie er The Long Night tida da Nattkongen og hvitvandrerne dukket opp for første gang. Ifølge mytene kom de ridende på enorme is-edderkopper, så det er bare å glede seg, sier tv-anmelder og Dagbladets «Game of Thrones»-ekspert, Marie Kleve.

- Dette er på en måte «Jesu tid» i «Game of Thrones»-universet, legger hun til.