«Game of Thrones»-stjerne misbrukt i russisk anti-voldtektskampanje

Putin-tilhengere framstilte henne som 24 år gamle «Anja».

SOM DAENERYS: Emilia Clarke slik vi er vant til å se henne i serien. Foto: Keith Bernstein /HBO.
SOM DAENERYS: Emilia Clarke slik vi er vant til å se henne i serien. Foto: Keith Bernstein /HBO.Vis mer

(Dagbladet:) Et bilde av skuespiller Emilia Clarke, som er mest kjent for sin rolle som «drage-moren» Daenerys Targaryan i den populære TV-serien «Game of Thrones», har blitt brukt i en anti-voldtektskampanje i Russland - uten skuespillerens tillatelse.

Det skriver blant annet den britiske avisa The Mirror.

Støtter tilsynelatende Putin I kampanjen framstilles Clarke som 24 år gamle «Anja», som uttaler at hun føler seg trygg når hun bor i byen.

Kampanjen fokuserer på byen Jekatarinburg, og er til fordel for den russiske ordførerkandidaten Yakov Silin. Han representerer Vladimir Putins parti. 

- Jeg oppdaget plutselig at i de siste årene har jeg ikke vært redd for å gå ute om natta i Jekatarinburg, sier teksten under bildet av skuespilleren.

- Ville vise at det var fantasi Bildet skal blant annet ha blitt brukt på Facebook-siden til kampanjen.

Ifølge Daily Mail oppdaget russiske internettbrukere raskt at «Anja» slett ikke var en ung innbygger i Jekatarinburg. Da det begynte å bli mange ironiske kommentarer på nettsiden, skal lederne av kampanjen ha skrevet at «Vi valgte en berømt og vakker skuespillerinne med vilje, for å vise tydelig at dette er en fantasi», skriver Daily Mail.

Emilia Clarke selv er for tiden i gang med innspillingen av sesong fire av «Game of Thrones». Serien kommer på HBO i 2014. Dagbladet har tidligere skrevet at Clarke også kan være aktuell for hovedrollen i den kommende filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey».

UNGE ANJA: Slik framstilles skuespillerinnen på kampanjens nettsider, som 24 år gamle Anja som bor i Jekatarinburg og støtter ordførerkandidaten Yakov Silin. Faksimile fra Facebook.
UNGE ANJA: Slik framstilles skuespillerinnen på kampanjens nettsider, som 24 år gamle Anja som bor i Jekatarinburg og støtter ordførerkandidaten Yakov Silin. Faksimile fra Facebook. Vis mer