«Game of Thrones»-stjerne til norsk film

Skal spille mot James Bond-Ola.

STOR OVERGANG: Amrita Acharia spilte slavejenta Irri i de to første sesongene av HBO-suksessen «Game of Thrones». Nå har hun hovedrollen i den norske filmen «Jeg er din» som kommer på kino i august. Foto: HBO Nordic/Paul Schiraldi
STOR OVERGANG: Amrita Acharia spilte slavejenta Irri i de to første sesongene av HBO-suksessen «Game of Thrones». Nå har hun hovedrollen i den norske filmen «Jeg er din» som kommer på kino i august. Foto: HBO Nordic/Paul SchiraldiVis mer

(Dagbladet): Fredag 16. august har filmen «Jeg er din» norgespremiere på kino.

Amrita Acharia, kanskje bedre kjent som slavejenta Irri i den enormt populære HBO-serien «Game of Thrones» (GOT) er tildelt en av hovedrollene.

- Rollen jeg spiller nå var ganske krevende følelsesmessig, siden karakterens sinne kunne snu seg så ekstremt på så kort tid, sier Acharia til Dagbladet.

Vunnet priser Hun skal spille Mina i den moderne kjærlighetshistorien, hvor den prisvinnende Iram Haq står for manus og regi.

- Iram og jeg hadde mange dialoger underveis, og det at han var så åpen med meg om de personlige historiene som inspirerte selve manuset, gjorde det regi-prosessen utrolig unik, sier hun.

Acharia er en norsk-nepalesisk skuespiller som har vokst opp i Katmandu, Ukraina, England og Tromsø. Hun er utdannet ved The Academy of Live and Recorded Arts (ALRA) i London, og hadde før GOT jobbet mest med teater.

Stor overgang Selv spilte Acharia i de to første sesongene av GOT, og mener overgangen fra HBO-suksessen til norsk film er stor.

- Den største overgangen for meg var å spille en hovedrolle, ikke en birolle. Å gå fra et stort sett til et lite mer intimt sett var også annerledes. Hele gjengen blir nesten som en familie når man jobber så tett sammen over lengre tid, forklarer hun.

Svenske Ola Rapace som spiller Jesper, Minas kjæreste i «Jeg er din», er kjent fra filmer som «Skyggesiden» og den siste James Bond-filmen «Skyfall». I tillegg har han gjestet TV-serier som «Wallander», «Anna Pihl» og «Tusenbröder».

Løsrives fra manus Acharia mener det var ekstremt givende å spille en skuespiller med så stor erfaring.  

- Det var veldig greit å kunne spille inn min første hovedrolle med en erfaren skuespiller. At Ola også var med på å løsrive seg fra manuset og gå på instinkt og improvisere, var artig, sier hun.

I øvrige roller av «Jeg er din» finner man blant annet: Prince Singh (Felix), Rabia Abid Ali (Samina, Minas mor), Assad Siddique (Felix far), Trond Fausa Aurvåg (Martin) og Tobias Santelmann (Dirk).