«Game of Thrones»-stjernene drar til Hollywood

Fra romantiske komedier til mystiske thrillere.

FILMKLARE: Skuespillere Natalie Dormer, Emilia Clarke og Alfie Allen, kjent fra suksesserien «Game of Thrones» er alle aktuelle med nye filmer i nær fremtid. Foto: Stella Pictures
FILMKLARE: Skuespillere Natalie Dormer, Emilia Clarke og Alfie Allen, kjent fra suksesserien «Game of Thrones» er alle aktuelle med nye filmer i nær fremtid. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den populære TV-serien «Game of Thrones» har gått sin seiersgang over skjermer verden rundt siden 2011, med en fjerde sesong planlagt å ha premiere til neste år.

I tiden fremover får vi imidlertid se flere av hovedrolleinnehaverene andre steder enn på kontinentet «Westeros», der suksesserien utspiller seg.

Den voldsomme interessen rundt serien har nemlig gjort skuespillerne populære også i Hollywood.

Kommende filmroller Kit Harrington, som i rollen som Jon Snow spiller en av hovedrollene i fantasy-serien, har fått hovedrollen i storfilmen «Pompeii», som har premiere i Norge til neste år.

Skuespiller Emilia Clarke, kjent som Daenerys Targaryen i serien, går rett fra dragetemming og krig til en stor Hollywood-rolle. Hun har fått hovedrollen i den kommende filmen «Rosalie», som er en moderne tolkning av William Shakespeares «Romeo og Juliet». Clarke skal spille Romeos kusine, Rosalie, som er forelsket i Romeo, men får konkurranse fra sin beste venninne Juliet.

Ian Glen, kjent fra rollen som Johan Mormont, skal spille en av hovedpersonene i den kommende romantiske dramafimen «What About Love» som har premiere 14. februar til neste år.

Sophie Turner, som spiller Sansa Stark i «Game of Thrones», er med i thrilleren «Panda Eyes» som handler om en ung, vakker jente som blir hjemsøkt av en hemmelig fortid. Filmen har premiere 15. november i England.

ROSALIE: Emilia Clarke har hovedrollen i den kommende Shakespeare-inspirerte filmen «Rosalie». Foto: Stella Pictures
ROSALIE: Emilia Clarke har hovedrollen i den kommende Shakespeare-inspirerte filmen «Rosalie». Foto: Stella Pictures Vis mer

Peter Dinklage har rollen som Tyrion Lannister i den populære serien. Han medvirker i filmene «X-Men: Days of Future Past», som har premiere til neste år, og «Rememory» som slippes i løpet av høsten.

Skal spille svinder Rollefiguren Cersei Lannister spilles av Lena Headey, som har fått en av hovedrollene i den kommende sorte komedien «The Poisoners» som startet innspilling i sommer.

Alfie Allen spiller Theon Greyjoy i «Game of Thrones». Allen er med i komedien «Plastic», der han spiller en svindler som havner i klammerier med en sadistisk gangster. Det er ikke kjent når filmen vil komme ut.

Natalie Dormer, som har rollen som Margaery Tyrell i serien, er aktuell med flere filmer i nær fremtid. Hun skal blant annet ha en rolle i den neste «Hunger Games»-filmen, og i september slippes «Rush» der hun spiller mot Chris Hemsworth.

Stor oppmerksomhet Det har vært stor oppmerksomhet rundt serien den siste tiden, ikke minst etter at det ble klart at norske Kristoffer Hivju skulle spille Tormund Giantsbane i serien. Sesongpremieren på sesong 3 hadde svært høye seertall.

X-MEN: Peter Dinklage medvirker i den neste «X-Men»-filmen som har premiere til neste år. Foto: Stella Pictures
X-MEN: Peter Dinklage medvirker i den neste «X-Men»-filmen som har premiere til neste år. Foto: Stella Pictures Vis mer