«Game of Thrones»-sultne abonnenter raser mot HBO: - Like bra som skatteoppgjøret til Altinn

Serverne til HBO Nordic knelte i natt.

SESONG 7: «Game of Thrones» er i gang igjen, og flere titalls millioner av fans verden over benker seg foran skjermene. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt klokka 03.00 norsk tid var det premiere på første episode av den svært etterlengtede «Game of Thrones» sesong 7.

Mange som holdt seg våkne utover natta for å få med seg det første avsnittet av tv-serien, opplevde store tekniske problemer hos strømmetjenesten HBO Nordic.

- Pleier streamen å være stabil klokka 03? Kommer episoden ut akkurat 03, for jeg vurderer og holde meg våken, spør en HBO Nordic-abonnent på strømmetjenestens Facebook-sider i natt.

- Den kommer akkurat klokka 03.00, og det skal være stabilt, svarer HBO.

Knelte under presset

Men slik gikk det ikke. Serverne til HBO Nordic knelte i år igjen under den enorme pågangen, til stor frustrasjon fra abonnentene, som bruker kommentarfeltene på Facebook til å lette på trykket:

«Hei HBO! Kult at dere bestemmer dere for å være like bra som Altinn når skatteoppgjøret kommer! Siden deres er nede!!!»

«Jo da, vinteren er kanskje her, men ikke på HBO, for siden er død.»

«På tide med serveroppgradering? Rimelig dårlig at ikke tjenesten tåler stor pågang uten å fryse helt.»

«Har dere kapasitet til å la flere enn ti personer bruke siden deres på en gang?»

«Sjokk. Skjer hver gang.»

Flere abonnenter beskriver også problemer utover morgenkvisten.

- Skal fungere som vanlig

For litt over ett år siden var det premiere på sesong 6, og på lik linje med nattas utfordringer var det også da problemer med serverkapasiteten til strømmetjenesten.

PR-ansvarlig for HBO Nordic i Norge, Isabell Goren, innrømmer at de hadde kapasitetsproblemer natt til mandag.

- Vi hadde åtte minutter nedetid fra klokka 03.00, men nå skal alt fungere som vanlig, sier Goren til Dagbladet.

- Det er gøy å se at pågangen blir større og større for hvert år, og interessen er som forventet, fortsetter Goren, som ikke kan svare på om HBO Nordic tok ekstra forholdsregler i forkant av den svært etterlengtede premieren.

Foruten Norden var det også problemer internasjonalt. Særlig i HBOs latinamerikanske markedsterritorier, skriver Variety.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer