SAKKER AKTERUT: Etter lunken mottakelse for det siste spillet, er det mulig at Electronic Arts parkerer «Need for Speed» for godt. Foto: AP PHOTO/ELECTRONIC ARTS
SAKKER AKTERUT: Etter lunken mottakelse for det siste spillet, er det mulig at Electronic Arts parkerer «Need for Speed» for godt. Foto: AP PHOTO/ELECTRONIC ARTSVis mer

Game over for «Need for Speed»?

Electronic Arts vurderer å vrake fartsfylt bilspill.

(Dagbladet.no:) Det ryktes at data- og tv-spillprodusenten Electronic Arts (EA) vurderer å droppe det en gang så populære «Need for Speed»-konseptet, skriver spillnettstedet Kokatu.

Ryktet ble framsatt på et Electric Playground-show fredag, og kommentaren fra EA var ikke akkurat egnet til å svekke spekulasjonene.

Selskapets talsperson hadde «ingen kunngjøringer i dag», og sa at EA nå vurderer både bemanning og produktene sine,

- Dette er ikke noe forsvar for en merkevare som går tilbake til 1994, så det virker som om det er noe på gang, skriver Kokatu.

Ifølge Electric Playground har EA kansellert utviklingen av alle nye «Need for Speed»-spill. Dette skjer etter kjølig respons og skuffende salg for det siste spillet i serien, «Need for Speed: Undercover».

Spillmagasinet vil imidlertid ikke oppgi kilden sin, og EA har altså ikke offisielt bekreftet eller avkreftet ryktet ennå.

- Bånn gass!
Ikke alle har møtt det siste spillet med en kald skulder. Dagbladets anmelder likte det:

«Har du spilt tidligere «Need for Speed»-spill, vil du kjenne deg godt igjen - jeg savner det lille ekstra som kunne gjort «Undercover» mer unikt.

Men den smålugubre stemningen og kaotiske kjøringen er tilbake slik jeg liker den, og da kan jeg si meg godt fornøyd med årets utgave. Bånn gass!»

• Les hele anmeldelsen her: Bånn gass i nye «Need for Speed»