Gamecube tar av

Nintendo senket prisene på konsollen Gamecube. Det likte forbrukerne.

Nintendo i Europa smiler antagelig i dag over salgstallene til Gamecube. Etter lang stund med laber interesse har forbrukerne latt seg lokke av prisreduksjonen. Her hjemme kan du nå kjøpe Gamecube for mellom 795 og 995 kroner.

- Vi har ingen konkrete tall, men vi ser en meget postitiv effekt i salg etter reduksjonen. Tilbakemeldingen fra butikkene er meget gode, sier Finn Eirik Larsen i Nintendo-importør Unsaco til Dagbladet.no.

Mer enn Xbox

Gode salgstall kom først i USA, og i dag skriver Gamesindustry.biz salget i England har økt dramatisk. Gamecube selger nå 10 ganger mer enn før prisreduksjonen, og selger dobbelt så mye som konkurrenten Xbox fra Microsoft. Men Xbox har foreløpig ingen planer om å sette ned prisene.

- Både vi og Playstation har satt ned prisene før. Det er klart vi følger med, men vi har ingen planer akkurat nå, sier markedsansvarlig Silje Thoresen i Home and Entertainment-avdelingen i Microsoft til Dagbladet.no.

Playstation 2 er størst

Nevnte Playstation 2 er fortsatt den desidert største spillkonsollen på markedet. I England solgte konsoller fire ganger mer enn Gamecube og nærmer seg 5 millioner solgte i England.

Når det gjelder Nintendos Gamecube vil den i tillegg antagelig få ganske god drahjelp av spillet «Mario Kart: Double Dash!!». Spillet har fått gode forhåndsomtaler og Mario er uansett det beste navnet Nintendo har.

<B>ØKER:</B> Salget av Gamecuber er tidoblet i England siden prisreduksjonen. Også i Norge øker salget.