INFAMOUS 2: Slik så hovedpersonen Cole MacGrath ut i det første Infamous, spillet som ble sluppet til PS3 i fjor sommer (Sucker Punch/SCEE).
INFAMOUS 2: Slik så hovedpersonen Cole MacGrath ut i det første Infamous, spillet som ble sluppet til PS3 i fjor sommer (Sucker Punch/SCEE).Vis mer

«Gamle» Cole er tilbake i «InFamous 2»

Spillutviklerne dropper planene om å gi hovedpersonen en make-over etter massiv kritikk.

||| Da «InFamous 2» først ble annonsert like i forkant av E3-spillmessen i Los Angeles, etter at et oppslag i spillmagasinet Game Informer hadde gitt oss de første detaljene, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Det mest iøyenfallende i forhold til bildene som ble trykket i bladet, var at hovedpersonen får en radikal endring av utseendet.

Det er selvsagt ikke vanlig i oppfølgerspill. Det å etablere en ny merkevare for så å endre hovedpersonens ytre, er risikosport. Det har også utviklerne i Sucker Punch nå endelig erkjent.

De har under Comic-Con, som for tiden går av stabelen i San Diego, kunngjort at de går tilbake til det «gamle» utseende til hovedpersonen, Cole.

Dermed dropper Sucker Punch planene om å la hovedpersonen i «InFamous 2» fremstå med lengre hår, tatoveringer og Wayne Rooney-look-a-like-ambisjoner.  
Sykkelbudet Cole MacGrath opplever at Empire City rammes av en voldsom, elektrisk eksplosjon i «InFamous», som kom ut eksklusivt til PlayStation 3 i fjor sommer. I kjølvannet skjønner Cole raskt at han har fått overnaturlige evner som dramatisk endrer gameplayet.

Herfra og ut omskoleres sykkelbudet til å bli en superhelt med helt uvanlige evner, som du enten kan bruke til å være god eller ond. Etter hvert som du samler erfaringspoeng i spillet, bygger du ut et større register av kreftene.

På mange måter minner «InFamous» om Xbox 360-spillet «Crackdown» i forhold til at du også kan velge hvilke oppdrag du løser når — samt at du drar på deg stadig heftigere egenskaper etter hvert som du gjør progresjon i historien.

«InFamous 2» er ikke ventet før til neste år, men utviklerne har allerede varslet at de flytter handlingen til en ny by, inspirert av New Orleans, at vi kommer til å møte en helt ny type fiende — muligens basert på hvordan det første spillet slutter — og; at Cole vil bli utstyrt med nye egenskaper.

Som PressFire tidligere har skrevet om, lover Sucker Punch en langt mer levende by, med flere folk og biler, samt muligheten til å bevege seg opp i høyden i større grad enn det første «InFamous». Men Cole kommer altså til å se ut som han gjorde i det første spillet, skriver nå IGN.

Og grunnen er mengder av negative tilbakemeldinger som utviklerne har mottatt etter de første bildene ble sluppet tidligere i sommer.

«InFamous 2» lanseres til PlayStation 3 en gang til neste år.

Dette var utseendet til Cole i oppfølgeren, inntil Sucker Punch fikk høre fansens mening.
Dette var utseendet til Cole i oppfølgeren, inntil Sucker Punch fikk høre fansens mening. Vis mer