Gamle, dumme Mel

Humoren sitter ikke helt, Mel Gibson sliter med alderen og råskapen florerer sammen med litt tvilsomme kineservitser. «Dødelig våpen 4» er lite annet enn spekulativt søl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regissør er igjen Richard Donner. Han er mannen som har vist slik rørende omsorg for hval. Det er sikkert derfor ikke en eneste hval blir skutt eller knivstukket i denne over to timer lange orgien av vold, action og hel- og halvdårlig humor. Med de tobeinte går det derimot ille.

Handlingen er uviktig. I «Dødelig våpen 4» jakter detektivene Murtaugh (Danny Glover) og Riggs (Mel Gibson) på kinesisk mafia, som driver menneskesmugling. Med skurker fra Østen blir det mye gladvold av kampsportkarakter i tillegg til pistolene.

Målgruppa vil jo utvilsomt juble hemningsløst, når kineserne får sin blodige bekomst, etter at Mel har gjort narr av engelsken deres. Det er en type tanketom morovold som bare blir mer betenkelig av at den er så populær. I actionsekvenser viser Donner at han kunne laget grei tidtrøyte med færre myrderier.

Etter en siste kvalmende blodsutgytelse, følger en ulidelig lang følerisekvens med Mel. Mannen er ikke til å holde ut. Ikke Donner, heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer