Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gamle fanger rømmer igjen i en ny sesong av «Prison Break»

Wandrups utvalgte: Denne gangen fra et fengsel i Jemen.

INTENS SPENNING: Abu Ramal (Numan Acar), Whip (Augustus Prew) og Michael Scofield (Wentworth Miller) på flukt i den nye sesongen av "Prison Break".
INTENS SPENNING: Abu Ramal (Numan Acar), Whip (Augustus Prew) og Michael Scofield (Wentworth Miller) på flukt i den nye sesongen av "Prison Break". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DVD/BLU-RAY: Serien «Prison Break» ble sendt med fire sesonger pluss en «hale» på to episoder fra 2005 til 2009. Lincoln Burrows er uskyldig dømt til døden for et drap. Broren hans, Michael Scofield, sørger for å bli satt i samme fengsel med det mål å bryte seg ut.

DEN NYE SERIEN ble sendt i USA tidligere i år. Nå er den ute på DVD og BLU-RAY.
DEN NYE SERIEN ble sendt i USA tidligere i år. Nå er den ute på DVD og BLU-RAY. Vis mer

En forrykende føljetong, inntil alle trodde det var over i 2009. Michael Scofield er antatt død. Men så blir det besluttet å lage en sesong fem, kalt «Prison Break - Event Series», og dermed braker det løs igjen.

Et dårlig fotografi på en fotostatkopi tyder på at helten er i live og befinner seg i det beryktede Ogygia-fengslet i Jemens hovedstad Sana’a, under navnet Kaniel Outis. Broren Lincoln drar for å få ham ut. I Sana’a er det fullt kaos. ISIS-styrker har beleiret byen. De rykker stadig nærmere, og i fengslet koker det.

Scofields kone Sara, som har trodd hun var enke, er gift på ny. Bak det hele ruver en konspirasjon, som involverer en utbryter fra CIA. Serien er en studie i thriller-teknikk, med cliffhangere på løpende bånd. Scenene veksler fra midtøstensk eksotisme (tatt opp i Marokko) til iskalde high tech-kontorer i Washington. Ulidelig spennende til siste slutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!