Gamle gags

Ikke alt Frode Øverli gjør, henger på greip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Talentet Øverli har tross alderen en lang fartstid bak seg: debut i KOnK, innsmett i Norsk MAD samt ti år i Pyton (bl.a. Birger-Egil), pluss sløve vitser og Riskhospitalet i kortlivede GEEK. Han har også illustrert Friis/Bjelkes: GGG Gyldendals gode gutteguide.

Vel baserer tegneseriene seg på gjenkjennelsens kunst, men Frode Øverlis nye album, Riskhospitalet, bærer preg av gamle gags bedre ivaretatt i hans egen Pondus. Den tøtsj foppal-galskap, homofobi, puppale og mindre puppale damer kan overleve i Pondus' lukkede univers. Riskhospitalets gutturale humor derimot krever et strammere grep og overlever kanskje best som striper i bladformatet.

Men noen treffer, som når plastisk-kirurgen fjerner bandasjene rundt hodet til en pasient og ender opp med en tom papprull. Effektivt tegnet, godt fortalt og uten et ord. Verre er det kanskje at Wagners Brånhilde synger «Figaro» i operasjonssalen. Det er dessverre langt mellom de gode poengene. Brorparten er brukt før, og tross forsofne Dr. Kalinka og jordmor Rigmor Kake, to av albumets mer oppegående figurer, er dette skuffende lesning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer