Gamle-gutta på tur

Den gamle superkvartetten Crosby, Stills, Nash & Young er klar med ny plate og turné, men en båttur har redusert gutta til en trio. Graham Nash (57) har nemlig brukket begge beina.

«Looking Forward» heter plata som nå er på vei, og det er ikke tvil om at Nash også ser fram til å få av seg gipsen og fungere normalt igjen etter ulykken utenfor Hawaii for en måned siden.

Nash kjørte speedbåt da han og båten ble kastet til værs av en stor bølge. Da han falt ned i båten igjen, brakk han begge beina. Dermed var han ikke med da legendelaget i går offentliggjorde sine turnéplaner.

Første på 25 år

Nash kommer heller ikke til Stockholm kommende tirsdag når bandet blir intervjuet av pressen i Skandinavia.

- Men han er tilbake til turnéstart i januar, forsikrer managementet og plateselskapet.

Turneen, som åpner i Detroit, blir deres første på 25 år - som kvartett. I løpet av denne tida har de kranglet flittig seg imellom, byttet ut utslitte organer (Crosby har fått ny lever) og partnere.

Flere ganger har de også vært på nippet til å turnere sammen, men alltid har de røket i tottene på hverandre. Som regel har Neil Young trukket seg ut i siste liten. Men nå skal de markedsføre sitt nye album, som kommer i salg 25. oktober.

Vil ha dem

Rune Lem i Gunnar Eide Concerts legger ikke skjul på at han er svært interessert i å få kvartetten til Norge.

- Dette har vi snakket om lenge. Og kommer de til Europa til sommeren, ville det vært perfekt å få dem til Norwegian Wood, mener Lem, som regner med å bli forespurt av kvartettens management om det er interesse for en konsert i Norge.

Norwegian Wood-sjef Jørgen Roll er i alle fall entusiastisk: - De kan bare si ifra når det passer, om det så er første nyttårsdag halv sju om morgenen! Egentlig hadde vi tenkt å arrangere Norwegian Wood 3. og 4. juni, men skulle det by seg en mulighet til å få Crosby, Stills, Nash & Young i Frognerparken, kan vi fort endre på de planene.