Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gamle intriger

Det begynner å bli nok Scarpetta.

BOK: Kay Scarpetta, tidligere rettsmedisiner, nå konsulent, er fortsatt ikke ferdig med den groteske Chandonne-familien. De som husker handlingen i «Svart notat» og «Siste skanse», burde komme greit inn i «Spyflue», men det spørs om de orker.

Scarpetta-serien har for lengst passert stadiet hvor den byr på fornyelse, i stedet kverner Cornwell om igjen på gamle intriger og gamle mordere. Jean-Baptiste Chandonne, den gale massemorderen med babyhår over hele kroppen, sitter nå på dødscelle i Texas, men han har en like syk tvillingbror som går løs.

Handlingen er løst sammenspikret og ikke helt i vater. Men Cornwell har med de faste bipersonene, Lucy Farinelli, Pete Marino og Benton Wesley, og den skakke historien holder seg delvis oppe på gjenkjennelsesfaktoren. Men hovedinntrykket er det samme, paranoide «alle-er-etter-meg»-opplegget som har gjennomsyret de siste Cornwell-thrillerne.

Det er et par overraskelser mot slutten, men avslutningen er så tafatt at det virker som om forfatteren vil spare de beste detaljene til neste bok. Og for dem som er ivrige: Bind tretten, «Trace», er snart ute på engelsk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media