Gamle krinken

Ved NRK Fjernsynets offisielle åpning 20. august 1960 var Otto Nes den første fjernsynssjefen. I går, klokka 21.10, brukte NRK1 fjernsynsveteranen til å markere 40-årsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nes var et godt valg. 80-åringen mintes poengtert og interessant fra den gang Stortinget debatterte «hvorvidt fjernsyn skulle innføres i Norge» - og enkelte bekymrede politikere fryktet pin up-girls på norske skjermer.

Nes fortalte om prøvesendinger, om intervjuet med Christopher Hornsrud. Nes fortalte om gamle dager. Han fortalte godt. Den kunnskapsrike veteranen er verbal og vital, rett og slett en interessant personlighet som kan bære et slikt program. Dessuten; befriende lite selvhøytidelig. Programmet var også befriende lite pompøst.

Og befriende lite «alt var bedre før»-nostalgisk slik mange programmer har en tendens til å bli når gamle NRK-kjendiser er på mimrer'n.

Festlig

NRK har et fantastisk råmateriale å mimre for og med. Høydepunktene i går var Otto med smellstikkene (hæ, hva var nå dette for noe?), den strålende morsomme Kirkvåg/Skolmen-sketsjen «Norway to broadcasting» fra 1976 og ikke minst, de sterke reaksjonene på de vovete erotiske scenene da Fjernsynsteatret spilte «Elskeren» av Harold Pinter i 1964. Godeste professor Hygen var svært indignert over den usømmelige «fingerballetten» NRK dristet seg til å vise for det norske folk. Meget festlig!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer