DEBATT

Debatt: Klimafornektere

Gamle, mektige gubber som eter opp framtida

La Carl I. Hagen, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Trygve Hegnar ri inn i solnedgangen. Men ikke la dem ete opp framtida vår på veien.

FORNEKTERE?: Schjøtt-Pedersen, Hagen og Hegnar står eksemplarisk for gruppa mektige gubber som bruker kreftene sine på å motarbeide det grønne skiftet, snakke ned alternativer til fossil energi og så tvil om hvorvidt klimaendringer er noe Norge bør bry seg med, skriver kronikkforfatteren. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix
FORNEKTERE?: Schjøtt-Pedersen, Hagen og Hegnar står eksemplarisk for gruppa mektige gubber som bruker kreftene sine på å motarbeide det grønne skiftet, snakke ned alternativer til fossil energi og så tvil om hvorvidt klimaendringer er noe Norge bør bry seg med, skriver kronikkforfatteren. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«2016 ble det varmeste året som noensinne ble målt på kloden», er overskriften som topper dagbladet.no 15. januar. Dagen før vier samme avis spalteplass til klimafornekteren Carl I Hagen som vil utfordre Norges samlede forskerkompetanse på klima til debatt. Det må være det 4. eller 5. oppslaget med Hagen i løpet av få uker.

Hadde Dagbladet gitt like mye plass til en 4.-kandidat på en stortingsvalgliste som krevde debatt om norsk spisskompetanse på behandling av brystkreft – fordi vedkommende mener å sitte på bedre kunnskap enn fagfolka?

Svaret er nei. Spørsmålet er da hvorfor Dagbladet og resten av riksmedia hver eneste uke slipper til dem som vil trekke i tvil et av de mest analyserte og dokumenterte globale problemene i vår tid?

Problemet er ikke bare Hagen. Han er del av en større gjeng som holder Norge i et slags klimapolitisk kvelertak. Alliansen av kunnskapsfornektere og petropropagandister består for det meste av godt voksne, velstående menn i sentrale posisjoner. De med feite lommebøker, mye makt og lite framtid foran seg.

Det er disse som nå gjør et siste krampetrekk for å tviholde ved definisjonsmakten over hva slags Norge vi skal leve i. Disse mennene virker ikke interessert i fakta, meningsutveksling eller løsninger som gagner Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer