Gamle menn i nye biler

Voldelige dansker på nye eventyr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Kombinasjonen komedie, umotivert vold og masse action slo an hos det store publikum, så det var ikke til å unngå at regissør Lasse Spang Olsen laget en oppfølger til storsuksessen «I Kina spiser de hund».

Konseptet er ikke forandret i del to - bortsett fra at budsjettet er større. Det er den samme klønete banden (en moderne, for ikke å si postmoderne, Olsenbande), som velger de mest brutale løsningene på sine utfordringer.

Harald (Kim Bodnia) er fortsatt sjefen, og har akkurat (som Egon Olsen) sluppet ut av fengsel. Han eier og driver et slags spisested i København, men kokkene Peter (Tomas Villum Jensen) og Martin (Nikolaj Lie Kaas) vil heller bake den perfekte kringle enn å være med på Haralds omfattende planer (enda en Egon-referanse).

Han har tre prosjekter på gang. For det første skylder han tre millioner til en østeuropeisk bande som ikke akkurat tilbyr serielån med flytende rente. Så ønsker Haralds dødssyke fosterfar Munken å treffe sin sønn før det er for seint - at Ludvig (Torkel Petersson) er buret inne på livstid for groteske gjerninger i Sverige, er ingen hindring. I tillegg vil Harald sørge for at Munken får ny lever, men det koster store penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer