Gamle menn i nye biler

Voldelige dansker på nye eventyr

FILM: Kombinasjonen komedie, umotivert vold og masse action slo an hos det store publikum, så det var ikke til å unngå at regissør Lasse Spang Olsen laget en oppfølger til storsuksessen «I Kina spiser de hund».

Konseptet er ikke forandret i del to - bortsett fra at budsjettet er større. Det er den samme klønete banden (en moderne, for ikke å si postmoderne, Olsenbande), som velger de mest brutale løsningene på sine utfordringer.

Harald (Kim Bodnia) er fortsatt sjefen, og har akkurat (som Egon Olsen) sluppet ut av fengsel. Han eier og driver et slags spisested i København, men kokkene Peter (Tomas Villum Jensen) og Martin (Nikolaj Lie Kaas) vil heller bake den perfekte kringle enn å være med på Haralds omfattende planer (enda en Egon-referanse).

Han har tre prosjekter på gang. For det første skylder han tre millioner til en østeuropeisk bande som ikke akkurat tilbyr serielån med flytende rente. Så ønsker Haralds dødssyke fosterfar Munken å treffe sin sønn før det er for seint - at Ludvig (Torkel Petersson) er buret inne på livstid for groteske gjerninger i Sverige, er ingen hindring. I tillegg vil Harald sørge for at Munken får ny lever, men det koster store penger.

Under mottoet «Vi slår vel ikke folk i hjel for moro skyld, gjør vi?» legger banden i vei, og snart er store deler av København overstrødd med lik, bilvrak og andre etterlatenskaper. Det meste foregår med et glimt i øyet, men det er unektelig grunn til å stille spørsmål ved hvor man har glimtet i en film hvor man klasker mennesker i hjel som om de var fluer.