Gamle Sierra-klassikere rett i nettleseren

«Larry», «Police Quest» og «Space Quest» med ny vri.

LETT KAOS: Det kan fort bli rotete når mange skal spille «Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards» samtidig. Men det er moro for det.
LETT KAOS: Det kan fort bli rotete når mange skal spille «Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards» samtidig. Men det er moro for det.Vis mer

(Dagbladet.no): Mange av dagens «litt eldre ungdom» kan fortsatt godt huske tiden da man måtte skrive kommandoer inn i spill som de første «Space Quest»-, «Police Quest»- og «Leisure Suit Larry»-spillene.

Om du skal spille disse klassikerne fra Sierra On-Line i dag har du til nå enten vært nødt til å grave fram en gammel datamaskin, eller fyrt opp spillene via emulatorer som DosBox eller ScummVM.

Nå har retrofanatikere fått enda en mulighet til å fordype seg i gamle minner nok en gang, takket være det nye nettstedet Sarien.net.

Her får du nemlig full tilgang til «Space Quest I: The Sarien Encounter», «Police Quest: In Pursuit of the Death Angel» eller «Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards» direkte i nettleseren din.

Opplevelsen er imidlertid ikke helt som i gamledager, ettersom ildsjelen bak Sarien.net har lagt til en flerspillervri i spillene - du kan nemlig se hva andre spillere som spiller samtidig som deg gjør i det samme skjermbildet som du er i.

NOEN ORD BLIR ALDRI GAMLE: Det er interessant å se hva andre spillere skriver - det er ikke alltid spillrelaterte kommandoer som dukker opp i snakkeboblene.
NOEN ORD BLIR ALDRI GAMLE: Det er interessant å se hva andre spillere skriver - det er ikke alltid spillrelaterte kommandoer som dukker opp i snakkeboblene. Vis mer

Alle kommandoer du skriver inn blir også vist på skjermen i form av en snakkeboble, enten det er kommandoer som «open door» eller «ken sent me» - eller bare høflig konversasjon med de andre spillerne.

Mannen bak Sarien.net, Martin Kool, forteller i et intervju at han samtidig som han har gjort kildekoden til det nye programmet åpent for alle, også jobber med å utvide funksjonalitet og fikse bugs. I tillegg planlegger han å legge til andre klassiske Sierra-spill som «Space Quest 2», «King's Quest»-serien og «Black Cauldron».

Foreløpig har ikke rettighetshaverne til Sierra-klassikerne, Activision Blizzard, gikk sin velsignelse til prosjektet, men Kool håper at de ikke vil slå ned på nettsiten.

Larry-skaper Al Lowe har uttalt seg positivt om prosjektet, og har ifølge Kools Twitter-profil sagt følgende:

«Spill nå før Activision finner ut av det» og «Det er ikke piratvirksomhet, det er kjærlighet!».

MEN..: Noen ganger kommer rett ord til rett tid.
MEN..: Noen ganger kommer rett ord til rett tid. Vis mer