OPPFØLGER: Piano-virtuosen Olga Konkova og gitar-magikeren Jens Thoresen følger opp fjorårssuksessen "December Songs".
OPPFØLGER: Piano-virtuosen Olga Konkova og gitar-magikeren Jens Thoresen følger opp fjorårssuksessen "December Songs".Vis mer

Gamle slagere får nytt liv mellom fingrene til disse musikerne

Wandrups utvalgte: Olga Konkova og Jens Thoresen følger opp fjorårets suksess.

CD: Den russiskfødte pianisten Olga Konkova har i 23 år beriket Norge med sine smidige pianofingre. Hun har stadig overrasket med nye, spennende prosjekter, for eksempel «The Goldilock Zone» (2015) og fjorårets juleplate «December Songs», sammen med gitaristen Jens Thoresen. Nå kommer de to med oppfølgeren, «Old Songs».

EGNE VERSJONER: Plata består av egne tolkninger inspirert av kjente sanger.
EGNE VERSJONER: Plata består av egne tolkninger inspirert av kjente sanger. Vis mer

Det vi får høre, er på ingen måte gammelmodig. Snarere får vi ti doggfriske låter som er inspirert av det vi kan kalle «gamle» melodier, men som snarere fortjener betegnelsen evigunge. Jens Thoresen framfører Miles Davis’ «Blue in Green» alene, og Konkova opptrer solo med «Sol», bygd på «Here Comes The Sun». De andre sangene er fanget inn i duett, med nyhetens glød i et briljant samspill mellom de to.

«December Songs» har vært en stor suksess både hjemme og ute og ryktene forteller at selveste Down Beat er på trappene med en sterk anmeldelse i sitt desembernummer. La oss håpe «Old Songs» også når utover landets grenser.

Musikken blir kjent og ukjent på samme tid. Gitar og piano sirkler omkring hverandre, kjælent som lekne kattunger. Eller som to høstblader, virvlende rundt og rundt i vinden. Ren poesi, som smyger seg ordløst inn i sjelen.