Gamle vitser om igjen

Knutsen & Ludvigsen flyter på rutinen.

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Det er en klar fordel hvis du ser Knutsen & Ludvigsen for første gang i ditt liv. Da vil de framstå som noe av en åpenbaring, humørløftende tøysekopper med en flott katalog av folkekjære låter med subtile lag av musikalsk smarthet og feinschmeckeri i seg. De framstår i såfall som en vekselvis bløt og knusktørr standupduo med fantastiske sanger og et høyst kompetent og bullshitfritt backingband i form av DumDum/Tre Små Kinesere-avleggeren Motorpsykkel.

Har du sett dem før, er Knutsen & Ludvigsen uten nyhetens interesse. De gir den rutinerte, innøvde spontanitet et ansikt. Det er omtrent som å se The Hives for fjerde eller femte gang. Dolmen & Lorentzen har den samme innstuderte, kjeklete sceneomgangstonen, vitsene er de samme, både de som kommer mellom og de som kommer inni sangene.

Tiltaleformen til publikum er lik enten vi er på Rockefeller, på Quart eller på Tusenfryd, og den er mest tilpasset sistnevnte. Låtutvalget er så innlysende og så selvfølgelig, med «Dum og deilig» som en uungåelig sistelåt, at man i denne korte 50-minuttersversjonen av settet mister alle de virkelig rare og syrete øyeblikkene i K&L-katalogen, de som får duoen til å minne om et norsk Os Mutantes og som er en side som burde synes bedre på en rockefestival.

Men når det er sagt, og vi ser bort i fra at den tiltenkte rollen som trekkplaster og tverrgenerasjonsnavn ikke trakk mer enn i underkant av tusen mennesker ut til Idrettsplassen, så kom Knutsen & Ludvigsen og gjorde jobben sin: hits, humor og hyss, akkurat det vi forventer. Motorpsykkel backer med tyngde og groove, og gir et solid fundament for kvalitetstøvet, lyden var av topp klasse, og de gamle artiggubbene synger utmerket. Men som sagt: det smaker best ved første gangs servering.

PÅ QUART: Knudsen & Ludvigsen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
PÅ QUART: Knudsen & Ludvigsen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer