Gamlegutta gjenforenes for ny «Blade Runner»

Minus Harrison Ford.

LOS ANGELES ANNO 2019: Det er settingen for 30 år gamle «Blade Runner», som kan få en oppfølger. Foto: Stella pictures
LOS ANGELES ANNO 2019: Det er settingen for 30 år gamle «Blade Runner», som kan få en oppfølger. Foto: Stella picturesVis mer

Det er offisielt: Regissør Ridley Scott idédrodler rundt en ny «Blade Runner»-film. Og han gjør det sammen med folk som var med på å lage originalen.

Den britiske regissøren har sendt ut en pressemelding om at han er i samtaler med manusforfatter Hampton Fancher om en oppfølger til science fiction-klassikeren med Harrison Ford og Rutger Hauer, ifølge Hollywood Reporter.

Fancher skrev manuset til 1982-filmen sammen med David Peoples, løst basert på ei novelle av Phillip K. Dick.

Prosjektet har fortsatt ingen tittel og filmskaperne sier lite om hva filmen skal handle om - ut over at den vil utspille seg noen år etter den første filmen - men at teamet bak originalen ser ut til å være tungt involvert er gode nyheter for fans som ble bekymret da rettighetene til «Blade Runner»-franchisen var i spill for et års tid siden.

Scott er for tida aktuell med «Prometheus» - en høyt profilert science fiction-film som opprinnelig var ment som forhistorien til «Alien», den andre av regissørens to store science fiction-klassikere.

Pressemeldinga kommer i kjølvannet av et lengre intervju The Daily Beast publiserte mens vi spiste is og veivet med flagg, der Scott røper at en «Blade Runner 2» vil ha en kvinnelig hovedperson. Det betyr vel at vi kan se langt etter et comeback for Harrison Ford i rollen som replikantjegeren «Decard».