Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gamlegutta håver inn mest

Om noen er i tvil: Fortsatt er ingen rockeband verken over eller ved siden av Rolling Stones. Ingen band har tjent mer på sine konserter i år enn det Stones-veteranene har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turneen Bridges to Babylon har på bare noen måneder skuffet inn over 630 millioner kroner i USA - og er dermed den turneen som har fått inn desidert mest penger i USA i år.

U2 kommer på en god andreplass med 580 millioner kroner.

Fleetwood Mac har spilt inn 263 millioner, Metallica 245 millioner, mens Garth Brooks, Tina Turner, Prince - og en for mange i Norge forholdsvis ukjent kar ved navn Jimmy Buffett - har tjent rundt 180 millioner kroner hver på sine turneer i 1997.

Holder ut

- Det er de gamle som holder ut - og som er de fremste entertainerne. Da Stones og Tina Turner startet, var ikke musikken blitt industri. De konsentrerte seg om å bygge opp en bred skare av fans, sier redaktør i det amerikanske bladet Performance, Jane Cohen, til The New York Times.
De femti USA-turneene som har tjent mest i løpet av 1997 har dratt inn til sammen over 5,5 milliarder kroner.

1994 på topp

Dette er 18 prosent mer enn i fjor, men likevel et stykke fra tiårets aller beste år. Over 987 millioner dollar var inntektene etter konsertåret 1994.

De høye inntektstallene skyldes fortrinnsvis høyere billettpriser og at artistene legger enda flere konserter inn i sine turnélister.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!