- Gamlinger må inn i popen

- Flere gamlinger bør drive med popmusikk. Det er sunt å utvide horisonten. Ikke minst tror jeg vi kan fortelle yngre lyttere noe, sier professor i barnepsykiatri Hilchen Sommerschild (73), som debuterer i dag med tekster til Anne Lorentzens «Såre Sinn».

I 1997 debuterte nordlendingen Anne Lorentzen (36) med «Lykkens narr», og hun var i full gang med neste skive da hun kom over Sommerschilds tekster.

- Jeg la alt annet på is. Tente så voldsomt på tekstene til Hilchen. Noe slikt kunne aldri blitt til uten hennes livserfaring, sier Anne Lorentzen.

Resultatet, albumet «Såre sinn», slippes i dag. Alt tekstmaterialet er signert Hilchen Sommerschild (73) - som er Norges første professor i barnepsykiatri, og en nestor innen sitt felt. Lenge har hun hatt dikting som hobby.

Kjøpe boks


- Jeg ville finne en «up-and-coming» artist som kunne synge diktene mine. Da jeg så anmeldelsene til den forrige plata til Anne, «Lykkens narr», virket hun som den rette personen. Da måtte jeg jo kjøpe meg en sånn boks, vet du, en sånn... CD-spiller, ja - for å få hørt plata. Og jeg må si jeg ble overbevist, forteller professor Sommerschild, som gjerne titulerer seg som «rockepoet».

Sommerschild sendte noen dikt til Lorentzen. Resten er historie.

Barn og pop


Og hvor er så sammenhengen mellom barnepsykiatri og popmusikk?

- Ektheten. Det som kjennetegner barn er det ekte og inderlige, du kommer ikke unna med noe annet. Sånn opplever jeg mye av popmusikken, og særlig Anne Lorentzens musikk. Det er ærlig og ekte.

- Popen kunne tjent på å få flere som deg, Hilchen - noen med flere år på baken, kvitterer Anne Lorentzen.

Samtidig med Lorentzens plateslipp kommer Sommerschilds lyrikkdebut «Såre Sinn» ut på Emilia forlag, med tekster fra plata og noen til.

GENERASJONSPOP: Barnepsykiatrinestor Hilchen Sommerschild og popumusiker Anne Lorentzen fant tonen på plata «Såre Sinn».